Csendes szegedi strandröplabdás sikerek

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az U16-os strandröplabda-bajnokság hétvégi, csepeli döntőjében egy szegedi páros is érdekelt a lányoknál. A fiatalok évek óta az egykori válogatott röplabdázó, Petheő Gábor irányításával dolgoznak, talán szokatlanul nagy csendben, minden komolyabb felhajtás nélkül.

Petheő Gábor neve összeforrt a szegedi röplabdával. Játékosként a szegedi mellett csak a magyar válogatott mezét öltötte magára, kétszer nyert magyar bajnoki címet és négyszer a magyar kupát is elhódította. Amikor a kétezres évek elején főszponzorát veszítette a szegedi röplabdacsapat, felfüggesztette a játékot, később ugyan visszatért a megújuló férficsapatba, de évek óta csak nagyon keveset hallani róla.

Pedig lenne okunk most is tapsolni neki.

— Fogalmazzunk úgy, hogy kiválasztott fiatal starndröplabdázók képzését, edzését irányítom Szegeden. Nem vagyunk sokan, jelenleg hat lány alkotja a kis csapatunkat, ugyanakkor ez a kisebb létszám lehetőséget teremt arra, hogy igazi műhelymunkával tudjuk fejleszteni a nálunk edződőket. Ez a hosszú távú célunk is — adott rövid áttekintést kis csapatáról Petheő Gábor.

A játékosok egytől egyig a szegedi röplabdázásból kerültek ki, az SZRSE-ben, teremben kapják meg a remek alapokat, de amit a strandon mutatnak, azt ebben a kis létszámú műhelyben sajátítják el. — Most, a vírusjárvány miatt hamarabb tudtunk elkezdeni dolgozni, így áprilisban már együtt dolgoztunk és egészen augusztusi közepéig van lehetőségünk együtt dolgozni. A versenyek júniusban kezdődtek és augusztusig minden hétvégén pályán vagyunk valahol az országban — meséli a tréner.

Jelenleg a Kiss Nóra, Baksa Panna párosra összpontosul a legnagyobb figyelem. Nem véletlenül, hiszen a lányok sorozatban szállították a tornagyőzelmeket és dobogós helyezéseket egész nyáron az U16-os korosztályban, amelynek eredményeképpen indulási jogot szereztek a korosztályos döntőre, amit hétvégén rendeznek Csepelen. A legjobb 12 csapat közé a 7. helyen kvalifikálták magukat, ami annak tükrében különösen komoly eredmény, hogy ebből a korosztályból nagyon sokan a felnőttek mezőnyében is pályára lépnek.

Mindkét lány a szegedi röplabdacsapatnál kezdte pályafutását, Nóra jelenleg is az SZRSE játékosa, Pannát azonban tavaly nyáron leigazolta a balatonfüredi Szent Benedek Akadémia, ahol az Extraligában játszhat majd teremben. A lányokkal beszélve szinte egybehangzóan mondják, hogy ugyan a teremröplabda az elsődleges, de a strandröplabdát remek kiegészítő lehetőségnek tartják, ráadásul hozhatja úgy a sors, hogy felcserélődik a sorrend és a strand élvez majd előnyt.

— A lányok jövőre egy korosztállyal feljebb, az U18-ban indulnak, egy évvel később pedig a felnőttek között versenyeznek majd. Nekünk az a célunk, hogy ezt az utat, ahogy eddig is, együtt járjuk végig. Nem lesz egyszerű feladat, nem könnyű összerakni anyagilag ezt a történetet, jelenleg a szülők és barátok segítségével versenyeztetjük őket. Azt a visszaigazolást azonban, amit az idei szezonban a két lány eredményei által kaptunk, elhivatottá tesz bennünket. Ha pedig a teljesítményük alapján lehetőségük nyílik előrelépni egy másik klubnál, akkor nyugodt szívvel csak olyan strandröplabda-egyesületbe engednénk el a lányokat, ahol a nemzetközi porondon is megmutathatják magukat — fejtette ki Petheő Gábor.

 

Előző sztori

Megvan a jövő évi SZIN időpontja

Következő sztori

Palkovics: erősíteni kell a magyar tulajdonú vállalkozásokat

Legutóbbi hasonló cikkek