Sport

Csendes szegedi strandröplabdás sikerek

Csendes szegedi strandröplabdás sikerek

2020. augusztus 15., szombat
Csendes szegedi strandröplabdás sikerek

Az U16-os strandröplabda-bajnokság hétvégi, csepeli döntőjében egy szegedi páros is érdekelt a lányoknál. A fiatalok évek óta az egykori válogatott röplabdázó, Petheő Gábor irányításával dolgoznak, talán szokatlanul nagy csendben, minden komolyabb felhajtás nélkül.

Petheő Gábor neve összeforrt a szegedi röplabdával. Játékosként a szegedi mellett csak a magyar válogatott mezét öltötte magára, kétszer nyert magyar bajnoki címet és négyszer a magyar kupát is elhódította. Amikor a kétezres évek elején főszponzorát veszítette a szegedi röplabdacsapat, felfüggesztette a játékot, később ugyan visszatért a megújuló férficsapatba, de évek óta csak nagyon keveset hallani róla. Pedig lenne okunk most is tapsolni neki.

— Fogalmazzunk úgy, hogy kiválasztott fiatal starndröplabdázók képzését, edzését irányítom Szegeden. Nem vagyunk sokan, jelenleg hat lány alkotja a kis csapatunkat, ugyanakkor ez a kisebb létszám lehetőséget teremt arra, hogy igazi műhelymunkával tudjuk fejleszteni a nálunk edződőket. Ez a hosszú távú célunk is — adott rövid áttekintést kis csapatáról Petheő Gábor. A játékosok egytől egyig a szegedi röplabdázásból kerültek ki, az SZRSE-ben, teremben kapják meg a remek alapokat, de amit a strandon mutatnak, azt ebben a kis létszámú műhelyben sajátítják el. — Most, a vírusjárvány miatt hamarabb tudtunk elkezdeni dolgozni, így áprilisban már együtt dolgoztunk és egészen augusztusi közepéig van lehetőségünk együtt dolgozni. A versenyek júniusban kezdődtek és augusztusig minden hétvégén pályán vagyunk valahol az országban — meséli a tréner.

Jelenleg a Kiss Nóra, Baksa Panna párosra összpontosul a legnagyobb figyelem. Nem véletlenül, hiszen a lányok sorozatban szállították a tornagyőzelmeket és dobogós helyezéseket egész nyáron az U16-os korosztályban, amelynek eredményeképpen indulási jogot szereztek a korosztályos döntőre, amit hétvégén rendeznek Csepelen. A legjobb 12 csapat közé a 7. helyen kvalifikálták magukat, ami annak tükrében különösen komoly eredmény, hogy ebből a korosztályból nagyon sokan a felnőttek mezőnyében is pályára lépnek. Mindkét lány a szegedi röplabdacsapatnál kezdte pályafutását, Nóra jelenleg is az SZRSE játékosa, Pannát azonban tavaly nyáron leigazolta a balatonfüredi Szent Benedek Akadémia, ahol az Extraligában játszhat majd teremben. A lányokkal beszélve szinte egybehangzóan mondják, hogy ugyan a teremröplabda az elsődleges, de a strandröplabdát remek kiegészítő lehetőségnek tartják, ráadásul hozhatja úgy a sors, hogy felcserélődik a sorrend és a strand élvez majd előnyt.

— A lányok jövőre egy korosztállyal feljebb, az U18-ban indulnak, egy évvel később pedig a felnőttek között versenyeznek majd. Nekünk az a célunk, hogy ezt az utat, ahogy eddig is, együtt járjuk végig. Nem lesz egyszerű feladat, nem könnyű összerakni anyagilag ezt a történetet, jelenleg a szülők és barátok segítségével versenyeztetjük őket. Azt a visszaigazolást azonban, amit az idei szezonban a két lány eredményei által kaptunk, elhivatottá tesz bennünket. Ha pedig a teljesítményük alapján lehetőségük nyílik előrelépni egy másik klubnál, akkor nyugodt szívvel csak olyan strandröplabda-egyesületbe engednénk el a lányokat, ahol a nemzetközi porondon is megmutathatják magukat — fejtette ki Petheő Gábor.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.