Krimi

Börtönből verte át áldozatait a telefonos csaló

Börtönből verte át áldozatait a telefonos csaló

2020. augusztus 24., hétfő
Börtönből verte át áldozatait a telefonos csaló

A vádirat szerint a szabadságvesztés-büntetését töltő férfi elhatározta, hogy a fogvatartott-társaitól tanult módon telefonon azzal a csalárd történettel fog megtéveszteni ismeretlen személyeket, hogy kisorsolták nevüket egy nyereményjátékon. Ennek érdekében a vádlott ismeretlen körülmények között beszerzett egy mobiltelefon-készüléket, valamint előre megállapodott húgával a csalásból várt pénzösszegek megszerzésének módjában.

A tiltott módon birtokolt készülékről a vádlott magát valótlanul a mobilszolgáltató cég munkatársának kiadva három sértettet hívott fel, akikkel azt közölte, hogy 150 000 Ft nyertesei lettek. Az állítólagos pénznyeremény megszerzése érdekében a sértetteknek a vádlott által részükre megadott feltöltőkártyás telefonszámok egyenlegét 15 000 Ft-tal kellett feltölteniük, volt, amelyiküknek egyszerre ötöt is. Emellett a férfi pénzküldő szolgáltatással a testvére nevére még készpénzt küldetett mindhármukkal. Az így megszerzett összesen 215 000 Ft készpénzt a vádlottak egymás között ismeretlen módon felosztották.

A csalással a testvérpár mindösszesen 350 000 Ft kárt okozott, amely ezidáig nem térült meg. Káruk megtérítése érdekében két sértett az eljárás során polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottakat három rendbeli, kisebb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.