Bemutatkozik Csülök, a Szegedi Vadaspark új szerzeménye

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei év első fele nem úgy alakult, ahogy a Szegedi Vadaspark eltervezte, de az indiai orrszarvúk háza ennek ellenére határidőre elkészült, s megérkezett Csülök, az első lakó is.

Az első páncélos orrszarvú jelenleg a házát és új gondozóit szokja.

Augusztus utolsó vasárnapján 11.00 órakor Botka László polgármester adja át az állatkert új fejlesztését, s egyben bemutatkozik a közönségnek Csülök is.

A 178 millió forintos beruházás költségeit, a Vadaspark és az önkormányzat közösen biztosította. Ez az első olyan nagy projekt, amelyben a Vadaspark vállalta a költségek nagyobb hányadát, ami az elmúlt évek eredményes gazdálkodásának köszönhető.

Az új létesítmény az ázsiai elefántok mellett található. Nemcsak az ott tartott állatok jellegében, hanem megjelenésében is illeszkedik a két ház. A ház és a hozzá tartozó kifutók alkalmasak lesznek a ritka és veszélyeztetett faj szaporítására is az európai fajmentő tenyészprogram keretében.

Csülök lakótársa, egy másik hím szeptember elején érkezik az angliai Chester állatkertjéből. Amikor ivaréretté válnak, egyiküket egy már szintén ivarérett, de még fiatal nőstényre cserélik.

Előző sztori

A Loki ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Elmarad a Tranzit, koronavírusos lett az egyik szervező