Hírzóna

Bedrogozva, hamis pénzzel vett mobiltelefont egy hajléktalan nő Szegeden

Bedrogozva, hamis pénzzel vett mobiltelefont egy hajléktalan nő Szegeden

2020. augusztus 10., hétfő
Bedrogozva, hamis pénzzel vett mobiltelefont egy hajléktalan nő Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a fiatal nőt, aki augusztus elején hamis pénzzel vásárolt egy mobiltelefont - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a nő augusztus 7-én a hajnali órákban Szegeden 23 000 forintér ért vásárolt egy neki vételre felkínált mobiltelefont. A vásárlás ellenértékeként átadott az eladónak egy 20 000 forintos hamis bankjegyet, amely eddig még ismeretlen körülmények között került hozzá.

A bűncselekmény elkövetését követően a gyanúsítottat a rendőrök előállították, majd ruházatából lefoglaltak egy újabb hamis 20 000 forintos bankjegyet. Az eddigi adatok szerint mindkét bankjegy teljes hamisítványnak minősül. Az előállításkor a gyanúsítottól vizeletmintát biztosítottak és a drogteszt kannabisz fogyasztását mutatta ki.

A hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás bűntette, valamint a kábítószer birtoklás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított ugyanis Szegeden és környékén ismeretlen helyeken szívességi lakáshasználóként él, állandó bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, valamint több büntetőeljárás hatálya alatt követte el a jelen eljárás tárgyát képező bűncselekményeket.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.