/

Bedrogozva, hamis pénzzel vett mobiltelefont egy hajléktalan nő Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a fiatal nőt, aki augusztus elején hamis pénzzel vásárolt egy mobiltelefont – közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a nő augusztus 7-én a hajnali órákban Szegeden 23 000 forintér ért vásárolt egy neki vételre felkínált mobiltelefont. A vásárlás ellenértékeként átadott az eladónak egy 20 000 forintos hamis bankjegyet, amely eddig még ismeretlen körülmények között került hozzá.

A bűncselekmény elkövetését követően a gyanúsítottat a rendőrök előállították, majd ruházatából lefoglaltak egy újabb hamis 20 000 forintos bankjegyet. Az eddigi adatok szerint mindkét bankjegy teljes hamisítványnak minősül. Az előállításkor a gyanúsítottól vizeletmintát biztosítottak és a drogteszt kannabisz fogyasztását mutatta ki.

A hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás bűntette, valamint a kábítószer birtoklás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított ugyanis Szegeden és környékén ismeretlen helyeken szívességi lakáshasználóként él, állandó bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel nem rendelkezik, valamint több büntetőeljárás hatálya alatt követte el a jelen eljárás tárgyát képező bűncselekményeket.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Kigyulladt egy mikrohullámú sütő Vásárhelyen

Következő sztori

Súlyosbodik a helyzet? Meghalt három beteg hazánkban

Legutóbbi hasonló cikkek