Az Emlékpontban forgatott versklipet egy szentesi diák

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete idén is meghirdette határokon átívelő versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt. A megmérettetésre a szentesi középiskolás, Kunszabó Viktória is benevezett, s versenyfilmjének forgatásához a helyszínt a hódmezővásárhelyi Emlékpont biztosította.

A verseny második fordulójában Kunszabó Viktória, a szentesi Zsoldos Ferenc Technikum idén tizenkettedikes, rendész szakos diákjának feladata egy, a rendszerváltozás témájához kapcsolódó versklip forgatása volt. Mint felkészítő tanára, Mácsai Anita elmondta: választásuk Kányádi Sándor Kuplé a vörös villamosról című versére esett, amelynek drámai hangvételű földolgozását készítették el.

– Fontosnak tartottam, hogy a szocializmus időszakáról hiteles helyen szerezzenek információkat a diákjaink – mondta el a tanárnő, aki arról is szólt, hogy az Emlékpont történésze, Nagy Gyöngyi szakmailag kifogástalan tárlatvezetésen mutatta be a korszakot a diákoknak, s a közgyűjtemény a helyszínt is biztosította a kisfilm forgatásához.

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila vezette zsűri döntése szeptember első napjaiban derül ki, azonban a következő fordulóba a közönség szavazataival is bejuthatnak versenyzők.

Az Emlékpontban forgatott versklipet – amelynek szerkesztő-operatőre a szintén szentesi középiskolás, Chomiak Dávid volt – az alábbi linken tekinthetik meg:

(Forrás: Emlékpont)

Előző sztori

Az újabb vereség után lemondott Vágó Attila

Következő sztori

Tízezer forintos tanszercsomagokat állítanak össze rászoruló gyerekeknek

Legutóbbi hasonló cikkek