Sport

A Loki ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

A Loki ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

2020. augusztus 26., szerda
A Loki ellen javíthat a Szeged-Csanád GA

Nincs egyszerű helyzetben a Szeged-Csanád GA NB II-es labdarúgócsapata. A bajnokság első öt fordulójában összesen két pontot gyűjtött, a Csákvár (1-1) és a Szentlőrinc (1-1) elleni döntetlennel, viszont háromszor kikapott - ami ebben még fájóbb, kétszer hazai pályán.

A bajnokság hosszú, még 33 forduló van hátra, így a jelenleg a tabella 17. helyén álló csapatnak lesz ideje javítani. Azonban ha az eredeti célkitűzését tartani szeretné, akkor mielőbb el kell kezdenie a pontok gyűjtögetését, mert egyre távolabb kerülhet a középmezőnytől.

A vasárnapi Budaörs (0-2) elleni hazai vereség után a fiúk a tavaly még élvonalban szereplő és a mostani bajnokság egyik legnagyobb esélyesének számító DVSC ellen lépnek pályára a Nagyerdei Stadionban. A Loki kerete ugyan átalakult a másodosztályra, de erejéről mindent elmond, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott szeptemberi meccseire készülő keretébe meghívta a Korhut Mihályt, aki nyáron tért haza Debrecenbe.

A Loki sem úgy szerepel, ahogy azt várták sokan. Három győzelem és egy döntetlen mellett legutóbb meglepetésre kikaptak Gyirmóton 1-0-ra, így 10 ponttal a tabella 3. helyén állnak.

A Szeged keretében több korábbi debreceni labdarúgó is szerepel. Ilyen például a Debrecenben közönségkedvenccé váló Aleksandar Jovanovic, aki 163 tétmérkőzésen lépett pályára a Loki színeiben, de Takács Tamás, Kóródi Nándor, Mohl Dávid és Szilvási Péter is ismerősként érkezett a Nagyerdőbe.

A DVSC és a Szeged 2015-ben csapott össze egymással legutóbb, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Az oda-visszavágós párharc első felvonásán gól nélküli döntetlent született Gyulán, majd a Nagyerdei Stadionban a második mérkőzésen 3-0-ra nyertek és jutottak tovább a hazaiak.

A 18 órakor keződő mérkőzést az M4 Sport és az M4Sport.hu élőben közvetíti!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.