Közélet

A haza védelme nemzeti ügy - hangoztatta Simicskó István

A haza védelme nemzeti ügy - hangoztatta Simicskó István

2020. augusztus 4., kedd
A haza védelme nemzeti ügy - hangoztatta Simicskó István

A haza védelme nemzeti ügy, "mindannyiunk közös ügye, bármilyen korosztályhoz tartozzunk, bármilyen pártállásúak is legyünk" - hangoztatta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke kedden a Székesfehérvárhoz tartozó börgöndi repülőtéren rendezett honvédelmi sporttáborban.

Simicskó István a repülőtáborban tartózkodó húsz kadét előtt tartott beszédében Kossuth Lajost idézve hangsúlyozta: a haza védelme mindennapos szolgálat, minden nap tenni kell azért, hogy a hazát, a szülőföldet megvédjék mindenféle bajtól, veszélytől. Emlékeztetett arra, hogy honvédelmi miniszterként ő indította el a kadétképzést, amelynek célja, hogy a fiatalok megfelelő képességet, tudást kapjanak, amivel képesek megfelelni a jelenkori és a jövőbeni kihívásoknak. Óriási dolognak nevezte, hogy polgári gimnáziumok a haza védelme ügyében egy-egy osztályt indítanak, és az ott tanulókat különleges adottságokkal vértezik föl. Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség és az Albatrosz Repülő Egyesület által szervezett táborral kapcsolatban megemlítette: a kadétok az egy hét alatt a különböző próbatételeken keresztül még jobban megismerik önmagukat, saját képességeiket. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő felbecsülhetetlen értéknek nevezte, ha az ember olyan munkát talál, amit szeret; ez a honvédelem esetében fokozottan igaz. Itt kizárólag akkor működhet ez jól, a művelője akkor lehet sikeres, ha három jellemző birtokában van: tudás, akaraterő, hazaszeret. Jelezte: a kormány célja, hogy azok, akik a katonai pályát választják, a kor színvonalának megfelelő és ütőképes hadsereg tagjai lehessenek az ország védelmében. Hangsúlyozta, a honvédelem szavatolja Magyarország függetlenségét és biztonságát, továbbá a hazai haderő Európa biztonságának megőrzésében is kulcsszerepet játszik. A kormányszóvivő fontosnak nevezte a honvédkadét-programot, amely a megfelelő tárgyi tudás mellett a gyakorlati ismeretek elsajátítására is nagy hangsúlyt fektet. Hozzátette: az utánpótlás-nevelés szempontjából hiánypótló nyári táborban a résztvevők napokon keresztül hódolhatnak szenvedélyüknek, elsajátíthatják a repülés tudományát, elméleti és gyakorlati szinten egyaránt.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.