/

43 ország kutatója vett részt az ELI nyári képzésén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

43 országból több mint 400-an kapcsolódtak be az ELI (Extreme Light Infrastructure) pillérei között vándorló Nyári Iskola programjaiba. Az ELI ALPS Kutatóintézet által augusztus 26-28. között rendezett kurzus célja az volt, hogy a kutatók és hallgatók minél szélesebb körében átfogó áttekintést nyújtson a nagyintenzitású lézerimpulzusok és lézerrel meghajtott részecske- és sugárforrásokról, másrészről hogy bemutassa ezt az egyedülálló kutatóintézetet, felhasználókat vonzzon Szegedre. Az újszerű megoldás támogatta ezt a célt, hiszen több mint hétszer többen hallgatták az előadásokat, mint a korábbi nyári iskolákban.

43 országból 433 kutató vett részt azon az 5. ELI Nyári Iskolán, amelyet – a ma szokásos módon – virtuális térben rendezett a szegedi ELI ALPS. Ezzel a megoldással több mint hétszer több regisztrálót fogadhattak, mint a korábbi években a „hagyományos” személyes találkozókon.

Az  attoszekundumos tudomány iránt érdeklődők a világ minden tájáról, három napon keresztül élőben hallgathatták az előadásokat, kérdezhettek, virtuális labortúrán is részt vehettek és tudományos posztereket mutathattak be, amelyet kis csoportokban megbeszélhettek. Aki az időeltolódás miatt esetleg nem tudott kapcsolódni, a számára érdekes témákat még 24 órán keresztül elérte az online felületen.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

59 migráns igyekezett hiába Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Fűkasza égett Nagylakon

Legutóbbi hasonló cikkek