40 migránsnak Csongrád-Csanád jelentette a végállomást

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 40 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 24 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 16 fő bejutását pedig megakadályozták - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 27-én 0 óra és 24 óra között tíz esetben összesen 24 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Ferencszállás és Ruzsa közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a férfiak szír, líbiai, afgán, palesztin, eritreai, iraki, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 16 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Benedek Tiborra emlékeztek az újpesti és ferencvárosi szurkolók

Következő sztori

Tovább növelte hallgatói létszámát az SZTE

Legutóbbi hasonló cikkek