/

18 migráns ellen indult eljárás egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 18 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 18-án 0 óra és 24 óra között öt esetben 13 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom külterületén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 21 óra 15 perckor közösen ellenőriztek egy török honosságú tehergépjárművet a nagylaki közúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a járműben egy személy bújt meg. A férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A török állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársával szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 4 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Sok gyógyultnál megfigyelhető krónikus fáradtság és poszttraumás stressz

Következő sztori

Hamis gyógyszerekkel bukott le egy szerb sofőr Röszkén

Legutóbbi hasonló cikkek