/

17 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 17 határsértő Csongrád-Csanád megyében hétfőn. A rendőrök 8 főt feltartóztattak, 9 határsértővel és az őket szállító kisteherautó vezetőjével szemben pedig a román határőrizeti szervekkel közösen intézkedtek – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 10-én 0 óra és 24 óra között hat esetben 8 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül hárman szír, ketten líbiai, míg a többiek palesztin, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök 2 óra 20 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet a nagylaki közúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű rakterében kilenc személy bújt meg. A csoport tagjai vietnami állampolgárnak vallották magukat. A jármű román sofőrjével szemben embercsempészés miatt a román határrendőrség jár el.

Előző sztori

Kisbusszal ütközött egy kocsi az M5-ösön

Következő sztori

Kiderült, hogy mikor lesz az időközi választás Csanádpalotán

Legutóbbi hasonló cikkek