Közélet

Zenei versenyt hirdet az SZTE

Zenei versenyt hirdet az SZTE

2020. július 24., péntek
Zenei versenyt hirdet az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája Egyetemi zenei versenyt hirdet az egyetem nappali tagozatos hallgatói számára.

A versenyen a komolyzene, a népzene, valamint a dzsessz, musical, sanzon körébe tartozó, összesen 5-10 perc műsoridejű hangszeres vagy vokális szólódarabok és kamaraművek, illetve eredeti (nem zeneszerzői feldolgozású) népzenei anyag énekes vagy autentikus hangszeres előadásával lehet részt venni.

Szólistaként az SZTE nappali tagozatos hallgatói indulhatnak, kivéve a BBMK és a JGYPK ének-zene szakos hallgatóit. Kamaracsoportok esetén az előadók maximális létszáma hat fő, és a tagok legalább felének az SZTE hallgatójának kell lenni. A szólisták esetleges zongora- vagy egyéb hangszeres kísérője bárki lehet.

A nyilvános hangversenyen szakmai zsűri ítéli oda a díjakat, pénzjutalmakat.

Az Egyetemi Zenei Verseny kategóriái:

  1. Komolyzene
  2. A Vokális komolyzene (szólisták és együttesek)
  3. B Hangszeres komolyzene (szólisták és együttesek)
  4. Népzene
  5. A Népdaléneklés (szólisták és együttesek)
  6. B Hangszeres népzene (szólisták és együttesek)

III. Dzsessz, musical, sanzon

III. A Vokális könnyűzene (szólisták és együttesek)

III. B Dzsesszgyüttesek

Az egyetemi zenei verseny200 000 Ftösszdíjazású. A versenyre november második felében kerül sor.

A versenyre a Kulturális Irodában (Dugonics tér 13.) kapható Nevezési lapon, valamint a Moduloban a Kulturális Iroda alatti űrlapon lehet jelentkezninovember 13-ig.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.