/

Változnak a bértámogatás feltételei

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nehezebben foglalkoztatható személyek munkaerőpiaci integrációjához járul hozzá az a változtatás, amely alapján célzottabbá válik a munkahelyteremtő bértámogatási program július 16-tól. A támogatást a 25 év alatti regisztrált álláskeresők, illetve a tartós álláskeresők esetében lehet kérvényezni – írja a Magyar Nemzet az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye alapján.

A támogatás lényege, hogy a kormány a vállalkozásoktól a hat hónapos bértámogatás mellé három hónap továbbfoglalkoztatást vár el, így

a programban részt vevőknek kilenc hónapig biztosítottá válik a foglalkoztatása.

A kormány a támogatott fél év alatt legfeljebb havi 200 ezer forintot térít meg a munkáltatónak, ami az álláskeresők bruttó munkabérét és a hozzá kapcsolódó munkáltatói járulékokat tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy

minden egyes álláskereső elhelyezkedését és munkahelyének megőrzését közel havi nettó 112 ezer forintnyi állami bértámogatás segíti, ami a továbbfoglalkoztatás időtartamával együtt kilenc hónap alatt így elérheti a nettó egymillió forintot.

A kormány célja továbbra is az, hogy a komplex gazdaságvédelmi intézkedésekkel megvédje a magyar munkahelyeket, illetve a megszűnők helyébe újakat hozzon létre, amelyek a gazdaság újraindulásához is hozzájárulnak. A munkahelyteremtő bértámogatási programmal eddig több mint 34 ezer regisztrált álláskeresőt sikerült visszajuttatni az elsődleges munkaerőpiacra, az elhelyezkedők nyolcvan százaléka a veszélyhelyzet után munkájukat vesztettek közül került ki.

A programmal kapcsolatos részletekről továbbra is bárki tájékozódhat a Munka.hu oldalon.

Előző sztori

Korabeli képekkel idézzük fel az 1970-es évek SZIN-jeit

Következő sztori

Befellegezhet az Airbnb-nek Szegeden?

Legutóbbi hasonló cikkek