Továbbra sincs ítélet Szeviép-ügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán sem született ítélet Szeviép-ügyben – számolt be a Pesti Srácok. 

Ahogy arról már korábban lapunk is beszámolt, a Szeviép-ügy elsőrendű vádlottja röviddel a tárgyalása előtt elhunyt.

A Pesti Srácok szerint a mai, harmadfokú – Pécsen tartott – tárgyaláson azonban a bírói tanács vezetője bejelentette, hogy elhalasztja a tárgyalást, mert az ítélőtáblához semmilyen hivatalos irat nem érkezett be arra vonatkozóan, hogy az elsőrendű vádlott életét vesztette.

Az ülésen nem jelent meg az elhunyt védője sem, így az érintettek magatartásukkal újra időt nyertek a vádlottak számára.

A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa előtt a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú, felmentő ítélet megváltoztatását, a vádlottakra csődbűncselekmény elkövetése miatt végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság előtt indult ügyben az elsőfokú bíróság a három vádlottat társtettesként elkövetett csődbűncselekmény bűntettében bűnösnek mondta ki, és végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őket, de másodfokon a Szegedi Törvényszék felmentette a vádlottakat.

Sajtóhírek szerint az ügy elsőrendű vádlottja a közelmúltban elhunyt, Krémer László az ülést ezért a halotti anyakönyvi kivonat beérkezéséig, július 30-ára elnapolta a határozathozatalt.

A tárgyaláson a másod- és harmadrendű vádlott védője is vitatta az első fokon megállapított tényállást. Emellett a szakértői jelentésekkel kapcsolatban is megfogalmazták fenntartásaikat, és védenceik felmentését kérték.

Az elsőfokú bíróság az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó Szeviép Zrt. egykori vezetőit 2018 végén ítélte el a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, a tényleges vagyon különösen jelentős mértékű csökkenésével járó csődbűncselekmény miatt. Az elsőrendű vádlottat öt év két hónap fogházra, a másodrendűt hat év börtönre, a harmadrendű vádlottat öt év két hónap börtönre ítélték.

Másodfokon, tavaly decemberben a vádlottakat bizonyítottság hiánya miatt felmentették.

(PS, MTI, kiemelt kép: Horváth Péter Gyula)

Előző sztori

Az előző szezon bajnokától igazolt kapust a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Már keményen edz a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya