Mihálik szerint a Fidesz nem tudja, mi legyen a rakparttal

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok közösségi oldalán reagált Halkó Pál fideszes önkormányzati képviselő Facebook-posztjára, amelyben élesen kritizálta a Huszár Mátyás rakpart nyári hétvégékre vonatkozó lezárását.

– Halkó képviselőtársamnak szóljon valaki, hogy Bartók Csaba, a Fidesz városi elnöke tartózkodott a városüzemeltetési bizottságban a javaslatomról. Mert véleménye szerint pró és kontra érvek is vannak ebben a témában. Halkó úr szerint nincsenek mellette szóló érvek, mert az egész elfogadhatatlan. De annyira azért nem tartotta fontosnak a témát, hogy megjelenjen az ügyben döntést hozó bizottság ülésén, és elmondja a véleményét, pedig kapott rá meghívást és szívesen meghallgattuk volna az álláspontját. Célravezető lenne előbb a frakcióban megbeszélni, hogy mit is szeretnének pontosan! – fogalmazott Mihálik.

A SzegedMa megkeresésére Halkó Pál elmondta, továbbra is kitart amellett, hogy ebben az ügyben a szegediek véleményét ki kellett volna kérni. – Köszönöm az észrevételeket! Én a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság tagja vagyok, és hiányzásmentesen részt veszek a üléseken. A rakpart lezárását másik bizottság tárgyalta. Ennek ellenére fenntartom a véleményem, miszerint ezt nem egy bizottságnak kellene eldöntenie, hanem a szegedieknek és a közgyűlésnek  – fogalmazott a fideszes képviselő.

Halkó kifejtette véleményét Bartók Csaba tartózkodásával kapcsolatban is. – Szokták mondani, hogy a tartózkodás egy udvarias nemet jelent. A tartózkodás azt is jelképezi, hogy kíváncsiak lennénk a szegedi lakosok véleményére ebben a kérdésben – összegezte.

Mint ismeretes, a Zöld város programért felelős tanácsnok javaslatára július eleje és augusztus vége között hétvégente lezárják a Huszár Mátyás rakpartot az autóforgalom elől.

Előző sztori

Érkezik az egészségügyi dolgozók félmilliós juttatása

Következő sztori

Határt lép a Cityrocks szeptemberben

Legutóbbi hasonló cikkek