Politika

Mihálik szerint a Fidesz nem tudja, mi legyen a rakparttal

Mihálik szerint a Fidesz nem tudja, mi legyen a rakparttal

2020. július 1., szerda
Mihálik szerint a Fidesz nem tudja, mi legyen a rakparttal

Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok közösségi oldalán reagált Halkó Pál fideszes önkormányzati képviselő Facebook-posztjára, amelyben élesen kritizálta a Huszár Mátyás rakpart nyári hétvégékre vonatkozó lezárását.

– Halkó képviselőtársamnak szóljon valaki, hogy Bartók Csaba, a Fidesz városi elnöke tartózkodott a városüzemeltetési bizottságban a javaslatomról. Mert véleménye szerint pró és kontra érvek is vannak ebben a témában. Halkó úr szerint nincsenek mellette szóló érvek, mert az egész elfogadhatatlan. De annyira azért nem tartotta fontosnak a témát, hogy megjelenjen az ügyben döntést hozó bizottság ülésén, és elmondja a véleményét, pedig kapott rá meghívást és szívesen meghallgattuk volna az álláspontját. Célravezető lenne előbb a frakcióban megbeszélni, hogy mit is szeretnének pontosan! – fogalmazott Mihálik. A SzegedMa megkeresésére Halkó Pál elmondta, továbbra is kitart amellett, hogy ebben az ügyben a szegediek véleményét ki kellett volna kérni. – Köszönöm az észrevételeket! Én a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság tagja vagyok, és hiányzásmentesen részt veszek a üléseken. A rakpart lezárását másik bizottság tárgyalta. Ennek ellenére fenntartom a véleményem, miszerint ezt nem egy bizottságnak kellene eldöntenie, hanem a szegedieknek és a közgyűlésnek – fogalmazott a fideszes képviselő. Halkó kifejtette véleményét Bartók Csaba tartózkodásával kapcsolatban is. – Szokták mondani, hogy a tartózkodás egy udvarias nemet jelent. A tartózkodás azt is jelképezi, hogy kíváncsiak lennénk a szegedi lakosok véleményére ebben a kérdésben – összegezte.

Mint ismeretes

, a Zöld város programért felelős tanácsnok javaslatára július eleje és augusztus vége között hétvégente lezárják a Huszár Mátyás rakpartot az autóforgalom elől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.