Közélet

Speciális járművek érkeztek a megyei katasztrófavédőkhöz

Speciális járművek érkeztek a megyei katasztrófavédőkhöz

2020. július 16., csütörtök
Speciális járművek érkeztek a megyei katasztrófavédőkhöz

Összesen hatvanöt speciális járművet adtak át július 15-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A különböző rendeltetésű gépjárművekből az ország összes megyei igazgatósága gazdagodott, a vadonatúj járművekből öt darab Csongrád-Csanád megyébe érkezett - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A gépjárművekből egy Volkswagen Amarok erdőtüzes gyorsbeavatkozó, egy S3 kategóriájú, duplafülkés, többcélú Komondor MPV gépjármű, valamint egy Ford Ranger katasztrófavédelmi műveleti szolgálati gépjármű teljesít szolgálatot ezentúl a megyei igazgatóságon. Két Volkswagen Amarok árvíz és lakosságvédelmi gépjármű a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálathozkerült. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat feladatainak ellátásához Ford Ranger duplakabinos gépjárművet vehetett át a tűzoltási, a műszaki mentési, a tűzvizsgálati és a hatósági tevékenység végzéséhez. A jármű málhaterében ezen feladatok ellátásához szükséges speciális eszközök kaptak helyet. A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat árvíz, illetve különböző természeti jellegű veszélyhelyzetek bekövetkezése esetén elsődlegesen vízből, vízről mentési feladatokat végez, valamint tűzoltási feladatok végrehajtására is képes. A mentőszervezet két

Volkswagen Amarok árvíz- és lakosságvédelmi gépjárműveket vehetett át. A járművek a későbbiekben érkező mentőhajók szállításában fognak segítséget nyújtani a mentőcsoportnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.