Sport

Nem bírt a Szeged a Dunaújvárossal

Nem bírt a Szeged a Dunaújvárossal

2020. július 22., szerda
Nem bírt a Szeged a Dunaújvárossal

Hiába vezetett sokáig két góllal aSzeged-Csanád Grosics Akadémia, a Dunaújváros két hajrában lőtt bombagóllal döntetlent ért el f

elkészülési mérkőzésen a Szent Gellért Fórumban.

Közel félév után láthatták élőben a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát hazai pályán a kék-fekete drukkerek, ugyanis legutóbb még március elsején, a Szolnok elleni gól nélküli bajnoki játszott nézők előtt a Szent Gellért Fórum centerpályáján a Tisza-parti gárda. A szerdai Dunaújváros elleni mérkőzést viszont ingyenesen bárki megtekinthette. Az első lehetőségig közel negyedórát kellett várni: a 14. percben Dobos ballábas csavarása a blokkról a keresztlécre vágódott. Egy perccel később a szöglet után Deák fejelhetett szabadon, Pokorni bravúrral védett. A 21. percben Gajdost ugratták ki jó ütemben, de a szegedi támadó kiszorított szögből csak az oldalhálót találta el. Három minutummal később megtört a gólcsend: Gajdos elsőre pontatlannak tűnő centerezésénél egy dunaújvárosi védő luftot rúgott, így a labda eljutott Dobosig, aki estében közvetlen közelről a kapuba kotorta. Hat perccel a szünet előtt Varga Szabolcs tört be a tizenhatoson belülre, ahol Szepessy buktatta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Gajdos magabiztosan értékesítette.

Gajdos Zsolt büntetőből volt eredményes (Fotó: Sándor Judit)

A 43. percben először kerülhetett volna helyzetbe a Dunaújváros, de még mielőtt az egyedül kilépő Tóth Ákos komoly veszélyt teremtett volna, Bitó becsúszva szerelt a tizenhatos előtt. Öt perc telt el a második felvonásból, amikor a szegediek próbajátékosa, Haruna ordító ziccert rontott. Egészen az 58. percig kellett várni az első dunaújvárosi kapuralövésre, a 18 méterről elvégzett szabadrúgást Takács könnyedén megfogta. Két perccel később Haruna labdájával Dobronoky nyargalt a kapuig, az élesen középre tett labdája kis híján becsapta Pokornit. A következő támadás végén Hudák tesztelte a vendégek hálóőrét. Negyedórával a vége előtt Hudák hozta helyzetbe Harunát, a próbajátékos egy mutatós cselt követően az oldalhálóba lőtt. A 86. percben Héjjas Zsombor káprázatos átlövésével szépített a Dunaújváros, majd egy minutummal a rendes játékidő vége előtt Dorogi Renátó lőtte ki huszonöt méterről a jobb felső sarkot, ezzel beállítva a 2-2-es végeredményt. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia szombaton 18 órakor az Újpest ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését a jövő heti, Békéscsaba elleni bajnoki rajt előtt.

Felkészülési mérkőzés Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Dunaújváros 2-2 (2-0)

Szent Gellért Fórum, 150 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél.

Szeged-Csanád GA:

Varga B. –Kárász, Tóth G., Deák, Bitó, Oláh, Jovanovics, Dobos, Grumics, Varga Sz., Gajdos.

Csere:

Takács J. – Holcsik, Moga, Vajda, Mohl, Germán, Rózsahegyi, Hudák, Dobronoky, Gréczi, Haruna.

Vezetőedző:

Dobos Barna.

Dunaújváros:

Pokorni – Barta, Markovics, Hompót, Báló, Dorogi, Barna Zs., Tóth Á., Szepessy, Novák Zs., Kesztyűs.

Csere:

Szent-Ivány –Áman, Rauf, Halász, Héjjas, Novák L.

Vezetőedző:

Lőrincz Emil.

Gól:

Dobos (25.), Gajdos (40.-büntetőből) ill., Héjjas (86.), Dorogi (89.).

Dobos Barna, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője: –

Nem igazán tetszett az első félidő, sok olyan játékelem van, amit még többet kell gyakorolnunk. A csapat erőssége, hogy két gólt is szereztünk. Úgy terveztük, hogy a játékosaink nagy része egy félidőt játszik, így majdnem teljes sort cseréltünk a szünetben. A második félidőben a játékunk minősége jobb volt, de az eredmény nem. Az egyik ifjúsági játékosunk megsérült, így tíz emberrel gyakoroltunk. A végén két szép átlövéssel egyenlített az ellenfél. Jó érzés volt szurkolók előtt játszani, remélem az Újpest ellen még többen látogatnak ki a Szent Gellért Fórumba.

Lőrincz Emil, a Dunaújváros vezetőedzője: –

Ha az eredményt nézem, akkor számunkra mindenképp pozitív a 2-2. Az első félidőben sanszunk sem volt. Amíg az első sorával játszott a Szeged végig dominált, mi gyengén és bátortalanul futballoztunk. A második félidőben az eredmény rányomta a bélyegét a Szeged játékára, a végén egyenlítettünk. Pozitívum, hogy nem adtuk fel, és ennek meglett az eredménye. Negatívum, hogy nem szabad ilyen bátortalanul futballoznunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.