Egyetem

Négy szegedi kisgyermekes kutatónő is akadémiai támogatást nyert

Négy szegedi kisgyermekes kutatónő is akadémiai támogatást nyert

2020. július 8., szerda
Négy szegedi kisgyermekes kutatónő is akadémiai támogatást nyert

A gyermeket nevelő kutatónőknek és a 14 év alatti gyermeküket egyedül nevelő kutatóknak kíván segítséget nyújtani az Akadémia az MTA doktora cím megszerzéséhez. A második alkalommal kiírt pályázati támogatást, a bruttó 1 millió 800 ezer forint ösztöndíjat 11 – közte négy szegedi – kutatónő nyerte el.

A Magyar Tudományos Akadémia a gyermeket nevelő kutatónők és kiskorú gyermeküket egyedül nevelő kutatók tudományos előmenetelének elősegítése érdekében pályázatot írt ki az MTA doktora cím megszerzésére irányuló kérelem benyújtásához szükséges értekezés megírásának támogatására. A bruttó 1 millió 800 ezer forint vissza nem térítendő ösztöndíj-támogatást a kedvezményezett 2020. július 1. és 2021. június 30. között veheti igénybe. A kisgyermeket nevelő és az MTA doktora címért dolgozó kutatónők közül tizenegyen nyertek támogatást. A 11 új MTA-ösztöndíjas kutatónő közül 4 (36%) szegedi, s közülük 3 a Szegedi Tudományegyetem munkatársa.

Gazdag-Tóth Boglárka

az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Számítógépes és Optimalizálási Tanszékén dolgozik.

Nagy Nikoletta

abőrgyógyászaton belül a ritka monogénes bőrbetegségek genetikai vizsgálatát az SZTE Általános Orvostudományi Kar Orvosi Genetikai Intézetében. A Lewis Carroll írói álnéven elhíresült Charles Lutwidge Dodgson (1832–1898) sokrétű munkásságának feltérképezése a célja

Sándorné Kérchy Anna Boglárká

nak

, a

z SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Angol tanszékén dolgozó tudósának. Szent-Györgyi Albert, a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas kutatója témájához kapcsolódik a Szegedi Biológiai Kutatóközpont Növénybiológiai Intézetében dolgozó

Tóth Szilvia Zita

munkája.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.