Sport

Négy és fél hónap után újra együtt edzett a MOL-Pick Szeged

Négy és fél hónap után újra együtt edzett a MOL-Pick Szeged

2020. július 27., hétfő
Négy és fél hónap után újra együtt edzett a MOL-Pick Szeged

Hosszú, 136 napos szünet után hétfőn délelőtt megkezdte a felkészülést a szeptemberben rajtoló bajnoki és BL-szezonra a MOL-Pick Szeged. A csapat hagyományosan fizikai felméréssel kezdte a munkát, de hétfő délután és kedden délelőtt labdás edzést tart a szakmai stáb.

— Bár sok időnk nem volt beszélgetni az edzés előtt, de nagyon jó és megnyugtató volt, hogy újra találkozhattunk. Hetekkel ezelőtt megkaptuk az egyéni edzésprogramot, így nem a nulláról kezdtünk, ennek ellenére kemény napok előtt állunk — mondta lapunk kérdésére Bánhidi Bence. A válogatott beálló hozzátette, hogy a vírusjárvány miatt jobban kell ügyelniük a higiéniára, így például a maszkhasználatra, a rendszeres kézfertőtlenítésre is odafigyelnek, de erre külön fel is hívták a játékosok figyelmét. — Az alap, hogy azokat a szabályokat az edzésen is betartjuk, amiket a hétköznapi életben is követünk. Emellett olyan apróságokra is figyelünk például, hogy senki ne igyon a másik kulacsából. Fontos, hogy a felkészülést gond nélkül tudjuk teljesíteni, mert csak akkor vághatunk neki megfelelő állapotban a szezonnak — tette hozzá Bánhidi.

A délelőtt program mérlegeléssel kezdődött, a hosszú leállás ellenére mindenki közelében volt a versenysúlyának. Többek között mérték a játékosok súlypontemelkedését, különböző futógyakorlatok segítségével kapott képet a szakmai stáb a játékosok állapotáról. Az eredményeket részletesen kielemzi a szakmai stáb, ami segítségükre lesz majd az alapozás alatt. Délután a videózás mellett már a labda is előkerült, majd kedden folytatódik a rávezetés a szerdán kezdődő kemény munkára. A csapat az eredeti tervek szerint szerdán a szlovéniai Roglába utazott volna edzőtáborba, de a vírusjárvány miatt bizonytalan külföldi tartózkodás helyett Magyarországon maradnak és Szombathelyen edzenek augusztus 7-ig. — Sok különbség nem lesz a felkészülésben, hiszen hasonlóan alakul minden évben a kezdés. Most hosszabb volt a szünet, kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy sérülés után tér vissza egy sportoló. Bízom abban, hogy minden rendben lesz, és akkor a megszokott ütemben tudunk majd dolgozni — mondta a klub hivatalos oldalának Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Két hazai edzőmeccs időpontja már bekerült a felkészülési programba, augusztus 12-én a Dabas, majd augusztus 15-én az Orosháza ellen lépnek pályára - a jelenlegi állás szerint zárt kapus lesz mindkét találkozó. A többi felkészülési mérkőzést nagyban befolyásolja a vírushelyzet alakulása, a klub vezetése és a szakmai stáb folyamatosan értékeli a helyzetet és legbiztonságosabb megoldásokat választja majd.

Ami jelenleg biztosnak tűnik: a szurkolók augusztus 16-án, a hagyományos szezonindító PICKniken találkozhatnak először a csapattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.