Kultúra

Nagyüzem Újszegeden: már próbálják a Szabadtéri első bemutatóját - KÉPGALÉRIA!

Nagyüzem Újszegeden: már próbálják a Szabadtéri első bemutatóját - KÉPGALÉRIA!

2020. július 9., csütörtök
Nagyüzem Újszegeden: már próbálják a Szabadtéri első bemutatóját - KÉPGALÉRIA!

Június 15-én a színházban kezdték próbálni, majd hétfőtől már az Újszegedi Színpadon gyakorolják a Szegedi Szabadtéri Játékok idei első bemutatóját, az Agrippinát. A szerdai sajtónyilvános próbán járt fotósunk, Sándor Judit.

AzAgrippinaGeorg Friedrich Händel1709-ben írt, háromfelvonásos,olasz nyelvűoperája, amelynek szövegkönyvét Vincenso Grimani írta. Az operát 1709 végén nagy sikerrel mutatták beVelencében. Magyarországon utoljára 30 éve láthattuk. A szegedi előadás teljesen új köntösben kerül a nézők elé, Pányik Tamás rendező és Pál Támas karmester fordításában egy pörgős, tempós darabot láthatnak a nézők július 17-én és 18-án.

A 23 éves Pányik Tamás első szabadtéri rendezése lesz az operajáték, ami eltér a hagyományos operajátszástól, és musicalként kerül a nézők elé.

A darab a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, ahol Néró és anyja cselszövéseit láthatjuk a hatalmon lévő uralkodó ellen - mindezt humoros elemekkel fűszerezve.

A főbb szerepekben

Mester Viktóriát, Cseh Antalt, Hanczár Györgyöt, Gyüdi Esztert, Görbe Norbertet, Ludovik Kendit, Bocskai Istvánt és Varga Annát láthatja a közönség.

Pányi Tamás tavaly Budapesten, a Hatszín Teátrumban rendezte az Izgass fel című musicalt - az volt az első rendezése.Hat éve minden nyarát Szegeden tölti, tíz produkcióban dolgozott eddig a Szabadtérin.

A koronavírus miatt sokáig kérdéses volt, hogy be tudják-e mutatni a darabot idén vagy sem, bár az előkészületek elkezdődtek, március után csak júniusban folytatódhatott a munka.

A leállás miatt a darab szereplőinek csak néhány napjuk volt, hogy megtanulják a darabot, de ez a próbák kezdetéig sikeres munkával mindenkinek sikerült - árulta el a rendező.

A darabot kétszer játsszák Újszegeden, először július 17-én pénteken, majd egy nappal később ismét. Ha az időjárás nem engedné, akkor július 18. és 19. az esőnap. Jegyek még korlátozott számban kaphatók az ismert jegyirodákban.

A darab alkotóival kedden a Reök-palotában találkozhattak a nézők a Szabadtérin már hagyományos közönségtalálkozón.

A szép számú közönség itt már részleteket is hallhatott az előadásban elhangzó dalokból.

A darab színlapját itt nézheti meg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.