Nagyüzem Újszegeden: már próbálják a Szabadtéri első bemutatóját – KÉPGALÉRIA!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 15-én a színházban kezdték próbálni, majd hétfőtől már az Újszegedi Színpadon gyakorolják a Szegedi Szabadtéri Játékok idei első bemutatóját, az Agrippinát. A szerdai sajtónyilvános próbán járt fotósunk, Sándor Judit.

Az Agrippina Georg Friedrich Händel 1709-ben írt, háromfelvonásos, olasz nyelvű operája, amelynek szövegkönyvét Vincenso Grimani írta. Az operát 1709 végén nagy sikerrel mutatták be Velencében. Magyarországon utoljára 30 éve láthattuk. A szegedi előadás teljesen új köntösben kerül a nézők elé, Pányik Tamás rendező és Pál Támas karmester fordításában egy pörgős, tempós darabot láthatnak a nézők július 17-én és 18-án.

A 23 éves Pányik Tamás első szabadtéri rendezése lesz az operajáték, ami eltér a hagyományos operajátszástól, és musicalként kerül a nézők elé.

A darab a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, ahol Néró és anyja cselszövéseit láthatjuk a hatalmon lévő uralkodó ellen – mindezt humoros elemekkel fűszerezve.

A főbb szerepekben Mester Viktóriát, Cseh Antalt, Hanczár Györgyöt, Gyüdi Esztert, Görbe Norbertet, Ludovik Kendit, Bocskai Istvánt és Varga Annát láthatja a közönség.

Pányi Tamás tavaly Budapesten, a Hatszín Teátrumban rendezte az Izgass fel című musicalt – az volt az első rendezése. Hat éve minden nyarát Szegeden tölti, tíz produkcióban dolgozott eddig a Szabadtérin.

A koronavírus miatt sokáig kérdéses volt, hogy be tudják-e mutatni a darabot idén vagy sem, bár az előkészületek elkezdődtek, március után csak júniusban folytatódhatott a munka.

A leállás miatt a darab szereplőinek csak néhány napjuk volt, hogy megtanulják a darabot, de ez a próbák kezdetéig sikeres munkával mindenkinek sikerült – árulta el a rendező.

A darabot kétszer játsszák Újszegeden, először július 17-én pénteken, majd egy nappal később ismét. Ha az időjárás nem engedné, akkor július 18. és 19. az esőnap. Jegyek még korlátozott számban kaphatók az ismert jegyirodákban.

A darab alkotóival kedden a Reök-palotában találkozhattak a nézők a Szabadtérin már hagyományos közönségtalálkozón.

A szép számú közönség itt már részleteket is hallhatott az előadásban elhangzó dalokból.

A darab színlapját itt nézheti meg.

 

Előző sztori

Dobogóra törne az FK Szeged

Következő sztori

Továbbra is kamionokban próbálkoznak a migránsok Röszkénél

Legutóbbi hasonló cikkek