Kultúra

Elfogytak a jegyek a Dóm téri előadásokra

Elfogytak a jegyek a Dóm téri előadásokra

2020. július 1., szerda
Elfogytak a jegyek a Dóm téri előadásokra

Kígyózó sorokban álltak az emberek ma délelőtt a Reök-palota előtt, és pillanatok alatt elkapkodták a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Dóm téri előadásainak jegyeit. Voltak, akik már a nyitás előtt több órával a bejáratnál várták, hogy hozzájuthassanak belépőikhez.

Igazi színháztörténeti kuriózummal és egy lenyűgöző szimfonikus zenekari élménnyel készül idén a Szegedi Szabadtéri idén a Dóm téren. Bár a járványhelyzet miatt a korábban meghirdetett előadásokat a jövő évre tette át a fesztivál, a vezetőség mindenképpen szerette volna megajándékozni a színház rajongókat egy felejthetetlen szabadtéri-élménnyel. Az érdeklődők a készlet erejéig, szegedi lakcímkártyával ingyenesen juthattak hozzá az Akárki című színjáték, valamint az Ajándékkoncert belépőihez. A jegyek egy részét a Játékok a szegedieknek, a másik felét pedig - a legnagyobb szállodákkal összefogva- a városba érkező turisták ajánlotta fel. Ezzel a gesztussal Herczeg Tamás, igazgató és Harangozó Gyula, művészeti igazgató abban bízik, hogy a fesztivál, kulturális misszióján túl a város idegenforgalmának fellendítéséhez is hozzájárulhat. Idén, a hagyományos, 4000 fős lelátó helyett - a lehetőségekhez igazodva- egy ácsolt színpadra és kisebb nézőtérre számíthat a közönség. Az Akárki című színjátékot július 24-én állítja színpadra a Szabadtéri. Az előadás díszletét a Schulek Frigyes által tervezett, idén 90 éve felszentelt székesegyház adja. A Bodolay Géza által rendezett mű az emberi lét alapkérdéseit feszegeti. Főszerepekben két Kossuth- díjas művészt, Zsótér Sándort és Hegedűs D. Gézát, valamint kiváló szegedi művészeket láthat a közönség. A darab színháztörténeti különlegessége, hogy a Szabadtéri előképének számító Salzburgi Ünnepi Játékokon- immár 100 éve- minden évben ezt a darabot adják elő a dóm előtt. A szimfonikus zenekari koncertet augusztus 15-én tűzik műsorra. Idén, a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában, Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából, a világhírű zeneszerző előtt tisztelegnek. Az esten a slágerdarabok mellett különleges, ritkán hallott kompozíciók is felcsendülnek Gyüdi Sándor vezényletében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.