Hírzóna

Migrációkutató: terrorizmus után tüntetések Nyugat-Európában

Migrációkutató: terrorizmus után tüntetések Nyugat-Európában

2020. július 5., vasárnap
Migrációkutató: terrorizmus után tüntetések Nyugat-Európában

Nyugat-Európa a 2015-2018-as terrorhullám után most tüntetésekkel néz szembe, a cél pedig ugyanaz, a kontinens destabilizálása - erről beszélt Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakember elmondta: "konfliktusimport" zajlik Európában, melynek haszonélvezői a kibocsátó országok és nem állami szervezetek, például egyes kurd és palesztin szervezetek. Továbbá hasznot húznak az eseményekből az európai szélsőbaloldali szervezetek is, melyek humanitárius jelszavak mögé bújva a politika és társadalom destabilizálására, káoszteremtésre törekszenek. Ez zajlott 2015 és 2018 között a terrorizmus eszközeivel és ez történik most is a Nyugat-Európa utcáit elborító tüntetésekkel - mutatott rá a kutató. MTI (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.