Hírzóna

Magyar embercsempészt fogtak Röszkén

Magyar embercsempészt fogtak Röszkén

2020. július 8., szerda
Magyar embercsempészt fogtak Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A magyar honosságú személyautóval érkező férfi, feleségével és utasával július 8-án hajnalban jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az egyenruhások megállapították, hogy a hátsó ülésen lévő utas által ellenőrzésre átadott magyar személyi igazolvány nem a részére lett kiállítva. Meghallgatása során a férfi koszovói állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszairányítják Szerbia területére. A jármű vezetőjével szemben embercsempészés bűntett, valamint közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a megyei rendőr-főkapitányságon. A nyomozók a sofőrt őrizetbe vették, elszámoltatása folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.