Közélet

Közösen fejlesztik a Tisza térségét a megye és a Vajdaság turisztikai szakemberei

Közösen fejlesztik a Tisza térségét a megye és a Vajdaság turisztikai szakemberei

2020. július 22., szerda
Közösen fejlesztik a Tisza térségét a megye és a Vajdaság turisztikai szakemberei

Szerdán tartotta a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Vajdasági Turisztikai Szervezettel közös, IDENTIS rövidített nevű projektjének zárórendezvényét.

A projekt célja volt a Tisza-térség turisztikai lehetőségeinek, kínálatának felmérése, ebből adatbázis létrehozása, a látnivalók és szolgáltatások tematikus rendszerezése, közös honlap és mobilapplikáció készítése, közös stratégia és marketingterv kidolgozása, valamint tematikus utak kijelölése és megismerése promóciós utak keretében. A 2018 októberében indult projekt során összesen 12 műhelymunkán vettek részt a térség turisztikai szereplői, ahol jó gyakorlatokkal és a turizmust érintő Európai Uniós finanszírozás szabályozási környezetével ismerkedhettek meg. Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság öt tematikus irány szerint csoportosította idegenforgalmi értékeit:

  • Vidéki turizmus
  • Wellness- és fürdőturizmus
  • Aktív turizmus
  • Kulturális turizmus
  • Ipari örökségre épülő látványosságok

Az összeállított utakat a partnerek promóciós túrák keretében végigjárták, amelyekbe bevonták a régió legfontosabb turisztikai szereplőit is. Ezáltal nem csupán a térségben található értékeket ismerhették meg, hanem komoly, hosszú távon is előremutató szakmai kapcsolatokat építettek. A Magyarország és Szerbia közti határátlépés szigorítása miatt a projekt vezető partnerének, a Vajdasági Turisztikai Szervezetnek képviselői sajnos személyesen nem tudtak jelen lenni a rendezvényen, ezért ők online kapcsolódtak be. Natasa Pavlovic a projekt eredményeinek bemutatásán túl az országhatárokon átívelő együttműködések fontosságát hangsúlyozta.

(Forrás: CSCSMÖ)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.