Közélet

Itt a magyarázat a szerda esti újszegedi füstre

Itt a magyarázat a szerda esti újszegedi füstre

2020. július 16., csütörtök
Itt a magyarázat a szerda esti újszegedi füstre

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadtól gomolygott a füst. Nem utoljára volt így nyáron.

Szerdán este 8 óra körül hatalmas füst borította el a Népkert sor környékét Újszegeden. Többen azt gondolták, hogy az Újszegedi Szabadtérin történt valamilyen tűzeset, azonban szerencsére ennél egyszerűbb magyarázata van a füstfelhőnek.

Mint azt Izsák Bernadett, a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense lapunk kérdésére elmondta, a szerda esti próba előtt szúnyogirtást végeztek és az járt ilyen hatalmas füsttel. —A Szegedi Szabadtéri Játékok heti 1-2 alkalommal rendel szúnyogirtást, de ha szükséges, akkor többször is kérjük a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. segítségét. Az irtóanyag nem veszélyes a melegvérű élő szervezetre, ugyanazt a szert használják, amit más esetben is. Az irtás az Újszegedi Színpad területére koncentrálódik, de a környezeti hatások, elsősorban a szél, befolyásolhatja a füst terjedését — adott tájékoztatást a sajtóreferens.

Izsák Bernadett hozzátette, hogy a Népkert soron este fél 7-től 30 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben, így a rövid ideig gomolygó füst nem okoz balesetveszélyes helyzetet az érintett szakaszon, az ott lakóktól pedig türelmet kérnek. https://www.facebook.com/szegedma/videos/1191791241174325 A Szegedi Szabadtéri Játékok idei első bemutatója pénteken lesz,Georg Friedrich Händel egy kevéssé ismert művét, az Agrippinát Pányik Tamás rendezésében láthatják a nézők.

A darabról itt írtunk bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.