Itt a magyarázat a szerda esti újszegedi füstre

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadtól gomolygott a füst. Nem utoljára volt így nyáron.

Szerdán este 8 óra körül hatalmas füst borította el a Népkert sor környékét Újszegeden. Többen azt gondolták, hogy az Újszegedi Szabadtérin történt valamilyen tűzeset, azonban szerencsére ennél egyszerűbb magyarázata van a füstfelhőnek.

Mint azt Izsák Bernadett, a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense lapunk kérdésére elmondta, a szerda esti próba előtt szúnyogirtást végeztek és az járt ilyen hatalmas füsttel. —A Szegedi Szabadtéri Játékok heti 1-2 alkalommal rendel szúnyogirtást, de ha szükséges, akkor többször is kérjük  a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. segítségét. Az irtóanyag nem veszélyes a melegvérű élő szervezetre, ugyanazt a szert használják, amit más esetben is. Az irtás az Újszegedi Színpad területére koncentrálódik, de a környezeti hatások, elsősorban a szél, befolyásolhatja a füst terjedését — adott tájékoztatást a sajtóreferens.

Izsák Bernadett hozzátette, hogy a Népkert soron este fél 7-től 30 kilométer per órás sebességkorlátozás van érvényben, így a rövid ideig gomolygó füst nem okoz balesetveszélyes helyzetet az érintett szakaszon, az ott lakóktól pedig türelmet kérnek.

https://www.facebook.com/szegedma/videos/1191791241174325

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei első bemutatója pénteken lesz, Georg Friedrich Händel egy kevéssé ismert művét, az Agrippinát Pányik Tamás rendezésében láthatják a nézők. A darabról itt írtunk bővebben.

Előző sztori

Kitüntetéseket adtak át a Szegedi Ítélőtáblán

Következő sztori

Papszentelést tartanak a szegedi dómban