Közélet

Huszonkét fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Huszonkét fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020. július 18., szombat
Huszonkét fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Elhunyt egy beteg és huszonkettővel, 4315-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. A halottak száma 596, 3222-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 497. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 4953-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 305 133.

Kiemelték: a járvány még mindig jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük - írták. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz - tették hozzá.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben és a tömegközlekedésben, valamint továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. A kormány ugyancsak a járvány fellángolásának elkerüléséért úgy döntött, hogy nem tartja meg az augusztus 20-ai központi rendezvényeket és a tűzijátékot sem - tették hozzá. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2009) és Pest megyében (651) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (308), Zala (262) és

Csongrád-Csanád megye (130),

a sor végén pedig Tolna megye áll (13).  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.