Sport

Érdemes megnézni az átalakuló szegedi férfivízilabda-csapatot

Érdemes megnézni az átalakuló szegedi férfivízilabda-csapatot

2020. július 15., szerda
Érdemes megnézni az átalakuló szegedi férfivízilabda-csapatot

Átalakult a Szegedi Férfi Vízilabdacsapat kerete. Öt új játékos érkezett az élvonalba tavaly visszajutó klubhoz, akikkel egy, a tavalyinál kicsit motiváltabb együttes épülhet Szabó Zoltán vezetőedző kezei alatt. — Másfél hónapja kezdték meg a felkészülést, s ami talán még fontosabb, végre mérkőzést is játszhattak a Szentes ellen. Milyen érzés volt átélni újra a meccsélményt?

— Hosszú felvezetés után végre meccset játszhattunk. Ami különlegessé tette a dolgot az az, hogy egy nagyon furcsa időszak után vagyunk, másrészt pedig viszonylag ritkán fordul elő, hogy nyár közepén már edzőmérkőzést kell játszani, de rövidesen jönnek a tétmeccsek, így szükségünk van a meccsekre. Személy szerint én nagyon élveztem, és a csapat is hasonlóan élte meg. Első felvezető meccsnek nagyon jó volt, örömmel fogadtuk, hogy szurkolók voltak az uszodában, ez volt az első, de ezen a héten megyünk tovább újabb két meccsel a Honvéd és a Miskolc ellen.

— Bírták a meccsterhelést a játékosok?

— A felkészülésnek még nincs vége, messze vagyunk a csúcsformától, illetve a gyorsító edzések is fokozatosan kezdődnek ezen a héten. A mozgásgyorsaságon és a kivitelezés pontosságán látszik, hogy ez még bőven az alapozó időszak.

— Napról napra, játékosonként mutatták be a következő szezon keretét, volt is szép számmal új érkező. Milyen lesz a formálódó csapat?

— Talán az a helyes megközelítés, ha azt mondjuk, hogy ez a keret egy kicsit más. Igyekeztünk fiatal, ambiciózus játékosokat igazolni, de olyanokat, akik rendelkeznek már OB I-es tapasztalattal. Mind az öt új érkező ilyen. A célokban, az ambíciókban és a motivációban lehet egy kicsit jobb az új csapat a tavalyinál.

— Szegeden lesz a Magyar Kupa csoportselejtezője július 25-én és 26-án, amelyen az OSC, a Debrecen és a Szentes lesz az ellenfél. Mit vár a három mérkőzéstől?

— Az biztos, hogy ez egy ünnep lesz, hiszen szombaton kettő, vasárnap egy meccset játszhatunk hazai közönség előtt, nyáron, nyitott medencében. A vízilabdát kedvelők összesen hat nagyon jó mérkőzést láthatnak majd a Sportuszodában. Azt gondolom, hogy a mérkőzéseknek kell "beszélniük" helyettünk, azzal tudom invitálni a szurkolókat, hogy ezt a csapatot érdemes lesz megnézni. Ezzel nem is kell megvárni a kupameccseket, mert pénteken fél 11-kor a Miskolc ellen játszunk hazai medencében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.