A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, de jön Skubéval a Breszt, visszavághat Pick a Vardarnak és debütál az Újszegedi Sportcsarnokban a Porto.

A MOL-Pick Szeged a tavalyi csoportellenfelei közül “visszakapta” a francia PSG-t, ellene hazai pályán emlékezetes meccsen nyert,  idegenben viszont 5 góllal kapott ki. Jön az északmacedón Vardar is, velük találkoztak volna a szegediek az előző kiírásban, ami a visszavágója lett volna a 2018 tavaszi, paprikás hangulatú mérkőzésnek. A Vardar ugyan meggyengült, de sztárjátékos így is maradt a keretében. A lengyel Kielcével mindig emlékezetes párharcot vívnak a szegediek, ez várhatóan most sem lesz másképp. A tavalyi kiírás egyik bombameglepetését okozó portugál Porto először látogat majd BL-meccsre az újszegedi sportcsarnokba, nagyon oda kell figyelni ellenük, mert mint ahogy tavaly is megmutatták: bravúrokra képes csapat.

Érdekes lesz a fehérorosz Breszt elleni párharc. Az ellenfél keretében az egykori szegedi Vladimir Vranjessel és a szintén egykori szegedi kedvenc Stas Skubéval – őt a Vardar elleni, már említett meccs óta nem annyira kedveli a kékek tábora. A német Flensburg szintén járt az előző kiírásban Szegeden, akkor az őszi hazai döntetlen után az utolsó előtti csoportmeccsen 8 gólos vereséggel küldte haza a PSG-meccs után fáradt szegedieket. A norvég Elverum lehet a meglepetéscsapat a nyolcasban, a Balatonfüredről igazolt magyar válogatott Máthé Dominikkal a soraiban évről évre egyre erősebb, markáns csapat épül északon. Nem lehet biztosra menni ellenük sem.

A csoportkőr szeptember 16-án indul.

Így értékelt Bodó Richárd és Mikler Roland a sorsolás után:

https://www.facebook.com/szegedma/videos/2822660711353776

– A jelenlegi átalakított rendszerben már nincs olyan, hogy könnyű ellenfél. 16 remek csapat küzd a következő szezonban egymással. A céljaink nem változtak: elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Klubunk többször megmutatta, hogy felveszi a versenyt Európa élcsapataival. Kemény küzdelem lesz, de olyan a keretünk, amely képes a feladatok megoldására. Nagyon bízom benne, minden úgy alakul, hogy rendben és biztonságban elindulhat a küzdelem. Komoly rangadók is várnak ránk, de valójában minden meccs hatalmas kihívás, mert a Bajnokok Ligája magas színvonalat képvisel. Büszkék vagyunk arra, hogy Szegedet a legjobbak között képviselhetjük egy olyan szurkolótáborral, amely méltán vívott ki magának hírnevet – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter elnök a klub hivatalos oldalának.

Íme, a csoportok:

A csoport:

MOL-Pick Szeged
Paris SG (francia)
Flensburg (német)
Vardar Szkopje (észak-macedón)
Kielce (lengyel
Meskov Breszt (fehérorosz)
Elverum (norvég)
Porto (portugál)

B csoport

Telekom Veszprém
Barca (spanyol)
THW Kiel (német)
Aalborg HB (dán)
HBC Nantes (francia)
Motor Zaporizzsja (ukrán)
Celje (szlovén)
PPD Zágráb (horvát)

Élőben közvetítettük a sorsolást:

18:25: Nem a legjobb hír, a legnehezebb ellenfél jött a negyedik kalapból, a Flensburg, a másik negyedik kalapos csapat az Elverum itt. A Celje és a Zágráb a másik csoportba került.

18:22: A Szeged automatikusan az A csoportba kerül a harmadik kalapból, míg a Nantes a B csoportba megy. A Breszt is jön Szegedre Stas Skubéval a keretében, a Zaporozsije a B csoportba került.

18:17: A Porto, Kielce kerül a második kalapból a szegedi csoportba. Kiel, Aalborg a másik oldalon. A Final4-ből négy csapat is a B csoportba került. Eddig nem tűnik rossznak a szegedi csoport.

18:10: Az első kalappal kezdenek. A Vardar Szkopje nevét húzták ki először, az A/1 pozícióba. A Barca a második, a B/1 a pozíciója. A PSG a harmadik név, az A/2 csoportba. A Telekom Veszprém megy a B/2 pozícióba, így a Szeged a PSG és Vardar csoportjába kerül.

18:07: Délelőtti cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mi változik a 2020-21-es kiírásban a férfi BL-ben. Itt olvashatja el részletesen. A legfontosabbak: szerdán és csütörtökön 19 és 21 órakor rendezik a meccseket, a két nyolcas első két helyezettje közvetlen a negyeddöntőbe jut, a 3-6 helyezetteknek a másik csoportból érkezőkkel lesz még egy keresztbejátszásos oda-visszavágós meccse. A négyes döntőt Kölnben rendezik majd június második hétvégéjén.

18:00: Köszöntjük kedves olvasóinkat, izgatottan várjuk, hogy melyik csapatokkal sorsolják egy csoportba a MOL-Pick Szegedet a szeptember közepén kezdődő 28. Bajnokok Ligája-szezonban. A MOL-Pick Szeged szabadkártyát kapott az EHF-től, így szerzett jogot az indulásra. A sorsolást a harmadik kalapból várják a szegediek. Ami biztos: egy országból két klub nem szerepelhet egy csoportban, így az első kalapból a Telekom Veszprém nem kerülhet a Pick ágára. Egyúttal az is biztos, hogy a szintén az első kalapba sorolt két sztárcsapat, a PSG és Barca közül legalább az egyik ismét ellenfélként érkezik az Újszegedi Sportcsarnokba.

Előző sztori

Fóliasátor égett egy üllési tanyán

Következő sztori

Nehezen adja meg magát a kánikula