Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

2020. július 1., szerda
A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, de jön Skubéval a Breszt, visszavághat Pick a Vardarnak és debütál az Újszegedi Sportcsarnokban a Porto.

A MOL-Pick Szeged a tavalyi csoportellenfelei közül "visszakapta" a francia PSG-t, ellene hazai pályán emlékezetes meccsen nyert, idegenben viszont 5 góllal kapott ki. Jön az északmacedón Vardar is, velük találkoztak volna a szegediek az előző kiírásban, ami a visszavágója lett volna a 2018 tavaszi, paprikás hangulatú mérkőzésnek. A Vardar ugyan meggyengült, de sztárjátékos így is maradt a keretében. A lengyel Kielcével mindig emlékezetes párharcot vívnak a szegediek, ez várhatóan most sem lesz másképp. A tavalyi kiírás egyik bombameglepetését okozó portugál Porto először látogat majd BL-meccsre az újszegedi sportcsarnokba, nagyon oda kell figyelni ellenük, mert mint ahogy tavaly is megmutatták: bravúrokra képes csapat. Érdekes lesz a fehérorosz Breszt elleni párharc. Az ellenfél keretében az egykori szegedi Vladimir Vranjessel és a szintén egykori szegedi kedvenc Stas Skubéval - őt a Vardar elleni, már említett meccs óta nem annyira kedveli a kékek tábora. A német Flensburg szintén járt az előző kiírásban Szegeden, akkor az őszi hazai döntetlen után az utolsó előtti csoportmeccsen 8 gólos vereséggel küldte haza a PSG-meccs után fáradt szegedieket. A norvég Elverum lehet a meglepetéscsapat a nyolcasban, a Balatonfüredről igazolt magyar válogatott Máthé Dominikkal a soraiban évről évre egyre erősebb, markáns csapat épül északon. Nem lehet biztosra menni ellenük sem. A csoportkőr szeptember 16-án indul.

Így értékelt Bodó Richárd és Mikler Roland a sorsolás után:

https://www.facebook.com/szegedma/videos/2822660711353776 – A jelenlegi átalakított rendszerben már nincs olyan, hogy könnyű ellenfél. 16 remek csapat küzd a következő szezonban egymással. A céljaink nem változtak: elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Klubunk többször megmutatta, hogy felveszi a versenyt Európa élcsapataival. Kemény küzdelem lesz, de olyan a keretünk, amely képes a feladatok megoldására. Nagyon bízom benne, minden úgy alakul, hogy rendben és biztonságban elindulhat a küzdelem. Komoly rangadók is várnak ránk, de valójában minden meccs hatalmas kihívás, mert a Bajnokok Ligája magas színvonalat képvisel. Büszkék vagyunk arra, hogy Szegedet a legjobbak között képviselhetjük egy olyan szurkolótáborral, amely méltán vívott ki magának hírnevet – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter elnök a

klub hivatalos oldalának.

Íme, a csoportok:

A csoport:

MOL-Pick Szeged

Paris SG (francia) Flensburg (német) Vardar Szkopje (észak-macedón) Kielce (lengyel Meskov Breszt (fehérorosz) Elverum (norvég) Porto (portugál)

B csoport

Telekom Veszprém

Barca (spanyol) THW Kiel (német) Aalborg HB (dán) HBC Nantes (francia) Motor Zaporizzsja (ukrán) Celje (szlovén) PPD Zágráb (horvát)

Élőben közvetítettük a sorsolást:

18:25:

Nem a legjobb hír, a legnehezebb ellenfél jött a negyedik kalapból, a Flensburg, a másik negyedik kalapos csapat az Elverum itt. A Celje és a Zágráb a másik csoportba került.

18:22:

A Szeged automatikusan az A csoportba kerül a harmadik kalapból, míg a Nantes a B csoportba megy. A Breszt is jön Szegedre Stas Skubéval a keretében, a Zaporozsije a B csoportba került.

18:17:

A Porto, Kielce kerül a második kalapból a szegedi csoportba. Kiel, Aalborg a másik oldalon. A Final4-ből négy csapat is a B csoportba került. Eddig nem tűnik rossznak a szegedi csoport.

18:10:

Az első kalappal kezdenek. A Vardar Szkopje nevét húzták ki először, az A/1 pozícióba. A Barca a második, a B/1 a pozíciója. A PSG a harmadik név, az A/2 csoportba. A Telekom Veszprém megy a B/2 pozícióba, így a Szeged a PSG és Vardar csoportjába kerül.

18:07:

Délelőtti cikkünkben összegyűjtöttük

, hogy mi változik a 2020-21-es kiírásban a férfi BL-ben. Itt olvashatja el részletesen. A legfontosabbak: szerdán és csütörtökön 19 és 21 órakor rendezik a meccseket, a két nyolcas első két helyezettje közvetlen a negyeddöntőbe jut, a 3-6 helyezetteknek a másik csoportból érkezőkkel lesz még egy keresztbejátszásos oda-visszavágós meccse. A négyes döntőt Kölnben rendezik majd június második hétvégéjén.

18:00:

Köszöntjük kedves olvasóinkat, izgatottan várjuk, hogy melyik csapatokkal sorsolják egy csoportba a MOL-Pick Szegedet a szeptember közepén kezdődő 28. Bajnokok Ligája-szezonban. A MOL-Pick Szeged szabadkártyát kapott az EHF-től, így szerzett jogot az indulásra. A sorsolást a harmadik kalapból várják a szegediek. Ami biztos: egy országból két klub nem szerepelhet egy csoportban, így az első kalapból a Telekom Veszprém nem kerülhet a Pick ágára. Egyúttal az is biztos, hogy a szintén az első kalapba sorolt két sztárcsapat, a PSG és Barca közül legalább az egyik ismét ellenfélként érkezik az Újszegedi Sportcsarnokba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.