Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás - jön az új lebonyolítás

Délután kézilabda BL-sorsolás - jön az új lebonyolítás

2020. július 1., szerda
Délután kézilabda BL-sorsolás - jön az új lebonyolítás

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.

Szerdán délután az Európai Kézilabda-szövetség (EHF)) kisorsolja a Bajnokok Ligája csoportbeosztását - időben előbb a női-, majd a férficsapatok lesznek érdekeltek. A férfiaknál az EHF átszabta a lebonyolítási rendet és ami leginkább érinti a szurkolókat: változnak a játéknapok is.

(A sorsolásról élő, szöveges tudósítással jelentkezünk)

Éjszakába nyúló hétközi meccsek

A 28. Bajnokok Ligája-idény szeptember 16-17-én kezdődik majd. Aki a naptárba jegyezné a dátumot és meglepné, hogy ez egy szerdai és csütörtöki nap, az ne kezdjen el kétkedni a leírtakban. A következő szezonban ugyanis szerdán és csütörtökön játszanak a csapatok a legjobbak ligájában, fix, este 7 és 9 órás kezdési időponttal. Eddig ebben az időpontban csak a német csapatok játszottak BL-meccseket hazai pályán, most az EHF engedve a világ legjobb bajnokságának tartott Bundesliga nyomásának, átáll a finoman szólva is kevéssé szurkolóbarát időpontokra.

Szeged-Veszprém meccs nem lesz a csoportkörben

A csoportkör sorsolása előtt a sorozatban induló 16 csapatot 4 kalapba sorolták. Mivel az új lebonyolítási rendszer szerint két 8 csapatos csoportban küzdenek majd az együttesek, az egyes kalapokból 2-2 csapat kerül majd be az A- és a B-csoportba is. Az EHF tájékoztatása szerint azonos országból érkező csapatok nem kerülhetnek egy csoportba, így a Veszprém és a Szeged elkerüli egymást a csoportkörben.

1. kalap: PSG Handball (francia), RK Vardar Szkopje 1961 (északmacedón), Telekom Veszprém, Barça (spanyol) 2. kalap: THW Kiel (német), PGE Kielce (lengyel), Aalborg Handbold (dán), FC Porto (portugál) 3. kalap: MOL-PICK Szeged, Meskov Breszt (fehérorosz), Motor Zaporizzsja (ukrán), HBC Nantes (francia) 4. kalap: RK Celje PL (szlovén), RK PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német)

A csoport második helye is negyeddöntőt ér

A csoportkörben oda-visszavágós rendszerben zajlik majd a küzdelem, a 14 fordulót követően a csoportok első két-két helyezettje közvetlenül a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik helyezettek egy-egy oda-visszavágós párharcban harcolhatják ki a legjobb nyolc közé jutást. A csoportok 7-8. helyén végzett csapatoknak befejeződik a BL-szezon. A négyes döntőt a megszokottnál később, június második hétvégéjén rendezik Kölnben, de ne feledjük, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idény döntőjét - a tervek szerint - még december közepén lejátsszák Kölnben.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2020-21-es idényének lebonyolítási rendje és a mérkőzésnapok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.