Dobogóra törne az FK Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szurkolók csapata korábbi játékosokkal és tehetséges fiatalokkal kiegészülve a megye kettő dobogóján végezne az új szezonban.

Herczeg Gábor, a kék-feketék vezetőedzője az elmúlt idény kapcsán elmondta, mivel a csapat tavaly osztályt váltott, ezért sok újdonsággal kellett szembesülniük. – Meg kellett ismerkednünk a bajnoksággal, az ellenfelekkel, de a saját keretünk is jelentősen átalakult, így a saját erényeinkkel és hiányosságainkkal is tisztába kellett kerülnünk – fogalmazott a tréner.

Az átigazolásokkal kapcsolatban elárulta, minimális játékosmozgás várható a nyáron. – Zsilák Martin Röszkéről tér vissza hozzánk, valamint Szőcs Tamás várhatóan újra elkezd nagypályán futballozni. Mellettük 1-2 olyan 20 év körüli fiatal leigazolását tervezzük, akik beleillenek abba az arculatba, amit az FK képvisel – avatta be lapunkat a vezetőedző.

Herczeg Gábor dobogón végezne megfiatalodott csapatával (Fotó: FK Szeged)

Mint arról korábban beszámoltunk, a szurkolók csapata nem tétlenkedett a karantén idején sem, a játékosok egyéni edzésterv alapján készültek és amint a szabályok megengedték, egyből elkezdték a közös munkát.

– Büszkék vagyunk arra, hogy talán mi voltunk az első szegedi amatőr csapat, amely elkezdte a mozgást a koronavírussal járó korlátozások enyhülése óta. Mondhatom, hogy nem is volt nyári szünetünk, júniusban kettő hét telt el szervezett edzés nélkül, de a játékosok ekkor is összejöttek focizni. A továbbiakban heti két edzéssel és egy edzőmeccsel készülünk. Emellett a Magyar Kupában is indulunk, amit egyfajta bónusz-sorozatnak tekintünk – részletezte Herczeg.

Kiemelte, a társaság az elmúlt évben sokat fejlődött mind közösségként, mind futballcsapatként. A célokat illetően elmondta, folytatni kívánják a tavaly megkezdett munkát, helyezést tekintve pedig a dobogón szeretnének végezni. –A jövőben is folytatni akarjuk a fiatal tehetségek beépítését, fenntartva azt, hogy továbbra is 16-20 fővel menjenek az edzéseink és elérve azt, hogy egy meccs után akár órákkal is együtt legyen a csapat nagy része. Helyezést tekintve célunk a dobogó – fogalmazta meg elvárásait.

Az FK Szeged szombaton 17 órakor a Zákányszék ellen játssza első nyári felkészülési mérkőzését Tápén.

Előző sztori

Ketten elhunytak, tízen megfertőződtek

Következő sztori

Nagyüzem Újszegeden: már próbálják a Szabadtéri első bemutatóját - KÉPGALÉRIA!

Legutóbbi hasonló cikkek