Sport

Dobogóra törne az FK Szeged

Dobogóra törne az FK Szeged

2020. július 9., csütörtök
Dobogóra törne az FK Szeged

A szurkolók csapata korábbi játékosokkal és tehetséges fiatalokkal kiegészülve a megye kettő dobogóján végezne az új szezonban.

Herczeg Gábor, a kék-feketék vezetőedzője az elmúlt idény kapcsán elmondta, mivel a csapat tavaly osztályt váltott, ezért sok újdonsággal kellett szembesülniük. – Meg kellett ismerkednünk a bajnoksággal, az ellenfelekkel, de a saját keretünk is jelentősen átalakult, így a saját erényeinkkel és hiányosságainkkal is tisztába kellett kerülnünk – fogalmazott a tréner. Az átigazolásokkal kapcsolatban elárulta, minimális játékosmozgás várható a nyáron. – Zsilák Martin Röszkéről tér vissza hozzánk, valamint Szőcs Tamás várhatóan újra elkezd nagypályán futballozni. Mellettük 1-2 olyan 20 év körüli fiatal leigazolását tervezzük, akik beleillenek abba az arculatba, amit az FK képvisel – avatta be lapunkat a vezetőedző.

Herczeg Gábor dobogón végezne megfiatalodott csapatával (Fotó: FK Szeged)

Mint arról korábban beszámoltunk

, a szurkolók csapata nem tétlenkedett a karantén idején sem, a játékosok egyéni edzésterv alapján készültek és amint a szabályok megengedték, egyből elkezdték a közös munkát. – Büszkék vagyunk arra, hogy talán mi voltunk az első szegedi amatőr csapat, amely elkezdte a mozgást a koronavírussal járó korlátozások enyhülése óta. Mondhatom, hogy nem is volt nyári szünetünk, júniusban kettő hét telt el szervezett edzés nélkül, de a játékosok ekkor is összejöttek focizni. A továbbiakban heti két edzéssel és egy edzőmeccsel készülünk. Emellett a Magyar Kupában is indulunk, amit egyfajta bónusz-sorozatnak tekintünk – részletezte Herczeg. Kiemelte, a társaság az elmúlt évben sokat fejlődött mind közösségként, mind futballcsapatként. A célokat illetően elmondta, folytatni kívánják a tavaly megkezdett munkát, helyezést tekintve pedig a dobogón szeretnének végezni. –A jövőben is folytatni akarjuk a fiatal tehetségek beépítését, fenntartva azt, hogy továbbra is 16-20 fővel menjenek az edzéseink és elérve azt, hogy egy meccs után akár órákkal is együtt legyen a csapat nagy része. Helyezést tekintve célunk a dobogó – fogalmazta meg elvárásait.

Az FK Szeged szombaton 17 órakor a Zákányszék ellen játssza első nyári felkészülési mérkőzését Tápén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.