Egyetem

Cáfol a Szegedi Tudományegyetem

Cáfol a Szegedi Tudományegyetem

2020. július 28., kedd
Cáfol a Szegedi Tudományegyetem

A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közlése szerint sem az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőinek, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása.

A négy egyetem közös közleménye szerint, amelyet az SE juttatott el kedden az MTI-hez, a magyar orvos- és egészségtudományi egyetemek- Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem,

Szegedi Tudományegyetem

- a felsőoktatás, kutatás, betegellátás vezető, "nemzetközi szinten is legelismertebb, kiemelt intézményei", amelyek "igen nagy bizalmat élveznek a magyar lakosság részéről is". Közölték: visszautasítanak minden olyan álhírt, amely a négy orvos- és egészségtudományi egyetem "járványügyi veszélyhelyzetben is megmutatkozó példás együttműködését és az elért sikerek kulcsát jelentő oktatás-kutatás-betegellátás egységét megbontja". Hangsúlyozták, hogy sem az orvos-, egészségtudományi egyetemek vezetésének, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása. Ezzel szemben céljuk a jelenlegi struktúra megtartása mellett a klinikák "mint tudományos és oktatási gyakorlóterek" további fejlesztése - közölték. Tájékoztatásuk szerint a magyar orvosképzés és az ahhoz kapcsolódó kutatás, a "kiemelkedő színvonalú klinikai betegellátás" sikerének alapja az orvos- és egészségtudományi egyetemek hármas egységének megtartása.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.