Közélet

A városvezetés tétlenül nézi, ahogy használhatatlanná válnak a focipályák

A városvezetés tétlenül nézi, ahogy használhatatlanná válnak a focipályák

2020. július 7., kedd
A városvezetés tétlenül nézi, ahogy használhatatlanná válnak a focipályák

Az alsóvárosi Szabadság téri és a petőfitelepi Füge sori focipályán is hódító hadjáratot tart a természet. A helyiek nagy bánatára az egykor megyei csapatoknak otthont adó pályák mára alkalmatlanná váltak sportolásra.

A Szabadság téri focipálya kálváriája a helyi csapat, az IKV Alsóváros 2016-os megszűnésével kezdődött. Addig ugyanis

Tóth „Pipu” István

hétről hétre gondoskodott a pázsit minőségéről, a hétvégi rangadók után a helyiek pedig előszeretettel játszottak a téren. Sajnos ma már ez csak távoli emlék, a Szabadság tér rég túl van a fénykorán.

Fotó: Sándor Judit

– Sajnos az egykor szebb napokat látott futó- és füves sportpálya igen leromlott állapotban van, nincs gondozva. Az önkormányzat, illetve a megválasztott baloldali képviselő nem biztosít megfelelő körülményeket a sportolni vágyóknak. Ha a lakosok szeretnék használni a focipályát, saját maguk vágják le a füvet. Amikor már "őskáosz van", akkor talán a megbízott Sport és Fürdő Kft. levágja a füvet, kinézet kipipálva, de a komposzt a pályán marad, azaz használhatatlan – panaszkodott lapunknak egyik olvasónk, aki a neve elhallgatását kérte.

A város másik felén sem túl rózsás a helyzet. A petőfitelepi focipályán gyakorlatilag biológiai tanulmányutat tarthatnának a környező iskolák, ugyanis eredeti élőkörnyezetükben vizsgálhatók a csigák, a lepkék, a darazsak, a dongók, a pókok, no meg természetesen a kullancsok. A pálya különböző szegletein térdig ér a gaz, sok helyen talán a labda se látszódna ki a fűből. Pozitívum ugyanakkor, hogy a háló még mindkét kapun megvan.

A Füge sori pályán játszotta hazai mérkőzéseit 2010-es újjáalakulásától 2018-as megszűnéséig a Komlósi Trans Baktó, azóta viszont csak a természet hódító hadjáratát figyelhetjük a sportpályán. A pályakarbantartással kapcsolatos kérdéseinket elküldtük a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Sándor Judit képgalériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.