Gazdaság

A munkahelyeket létrehozó vállalatokat támogatja a kormány

A munkahelyeket létrehozó vállalatokat támogatja a kormány

2020. július 22., szerda
A munkahelyeket létrehozó vállalatokat támogatja a kormány

A koronavírus-járvány miatt kialakult kedvezőtlen gazdasági helyzetben a munkahelyeket létrehozni tudó és akaró vállalatokat támogatja a kormány, nem a munkanélküliséget finanszírozza - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Győrben.

A tárcavezető az Innovatív Raktárlogisztika Kft. lítiumion-akkumulátorok tárolására is alkalmas új raktárának építését bejelentő ünnepségen azt emelte ki, hogy a vírus egyrészt az emberek egészségét támadta, másrészt munkahelyeket sodort veszélybe, ezért a védekezésnek két frontját nyitotta meg a kormány. Az egyik az egészségügyi védekezés, amelynek első fázisát megnyertük, a másik pedig a gazdasági védekezés, amelyet szintén meg fogunk nyerni - fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az állam a gazdasági védekezés keretében minden olyan vállalat beruházásnak a felét kifizeti, amelyik elkötelezi magát munkavállalói megtartása mellett. Eddig több mint harminc ágazatból 806 vállalat jelentett be 377 milliárd forintnyi beruházást, amelyet az állam 169 milliárd forinttal támogat. Ezekkel a fejlesztésekkel 143 618 munkahelyet védenek meg. Az Innovatív Raktárlogisztika Kft. beruházásának értéke 670 millió forint, amelyhez 282 millió forint támogatást nyújt az állam.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.