Közélet

Uszadék rongálta meg a Partfürdő kikötőjét

Uszadék rongálta meg a Partfürdő kikötőjét

2020. június 20., szombat
Uszadék rongálta meg a Partfürdő kikötőjét

Balesetveszélyes volt a helyzet, de információnk szerint sikerült elkerülni a nagyobb bajt.

Az elmúlt napok esőzése miatt a Maroson és Tiszán is jelentős mennyiségű uszadék indult el a folyó alsó szakaszára. Az uszadék Szegednél, a Partfürdő úszóműves kikötőjénél torlódott fel és okozott kárt a kikötőben - írta egy olvasónk, aki képet is küldött az esetről.  

 

Próbáltunk bejutni a kikötőhöz, de oda nem engedtek be senkit, valószínűleg a munkálatok miatt. Olvasónk azt írta, hogy az uszadék kisebb károkat okozott a kikötői boxok szerkezetében. Mint írja, félő volt, hogy a kikötő rögzítő kötései elszakadnak a parttól és a víz elsodorja az építményt. A szakemberek valószínűleg ezért kiemelték a kikötő egyik oldalát a vízből, majd később várhatóan az uszadékkal próbálnak meg kezdeni valamit. Olvasónk azt írta, hogy sajnos ez az esemény várható volt, mivel a kikötő tervezésénél nem vették figyelembe a folyó sajátosságait. Kérdéseinkkel kerestük az üzemeltetőt és a rendőrséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.