Közélet

Újabb óvoda újult meg Szegeden

Újabb óvoda újult meg Szegeden

2020. június 22., hétfő
Újabb óvoda újult meg Szegeden

Újabb óvoda újult meg Szegeden, a Cső utcai intézményben mától újra fogadják a gyerekeket.

A Cső utcai óvoda 1979-ben épült panel technológiával. A három részből álló, kétszintes épületegyüttesben nyolc csoportszoba található, ezekben kétszáz kisgyermeknek jut hely. A parkosított udvaron minden csoportnak külön játszóterülete van homokozóval, fajátékokkal. Az óvoda most kívül-belül megújult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban bruttó 511,6 millió forintból.

A felújítással az óvoda nemcsak szebb lett, hanem az üzemeltetésére is kevesebbet kell költeni. A beruházás során kicserélték az összes külső nyílászárót, a homlokzatot hőszigeteléssel látták el. A lapos tetőt teljesen felújították. A csoportszobák ablakainál árnyékolókat helyeztek el. Az udvaron két ivókutat létesítettek, és új térburkolat készült.

Az épületrészeken belül megújult a gyermekek által használt nyolc vizesblokk: kicserélték a burkolatokat, új szanitereket, csaptelepeket szereltek fel. A folyosók és a csoportszobák is új padlóburkolatot kaptak. Kicserélték az álmennyezeteket, és az összes helyiséget kifestették. Felújították a földszinti melegítő és az emeleti tálaló konyhát.

Korszerű fűtési rendszert építettek ki: a hőközpontot modernizálták, a csöveket és a radiátorokat kicserélték. A fűtés automatikusan vezérelt a külső hőmérséklet függvényében. Korszerűsítették az óvoda elektromos hálózatát: alumínium helyett réz vezetékeket építettek ki, a régi lámpatesteket modern LED világításra cserélték. Az épület villámvédelmét is megújították. Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építettek, és a földszinten akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki.

Új bútorokat is kaptak az óvodások: 200 széket, 40 asztalt és 32, egyenként hatszemélyes öltözőfalat szerzett be az önkormányzat bruttó 3,35 millió forint értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.