//

Újabb óvoda újult meg Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb óvoda újult meg Szegeden, a Cső utcai intézményben mától újra fogadják a gyerekeket.

A Cső utcai óvoda 1979-ben épült panel technológiával. A három részből álló, kétszintes épületegyüttesben nyolc csoportszoba található, ezekben kétszáz kisgyermeknek jut hely. A parkosított udvaron minden csoportnak külön játszóterülete van homokozóval, fajátékokkal. Az óvoda most kívül-belül megújult a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban bruttó 511,6 millió forintból.

A felújítással az óvoda nemcsak szebb lett, hanem az üzemeltetésére is kevesebbet kell költeni. A beruházás során kicserélték az összes külső nyílászárót, a homlokzatot hőszigeteléssel látták el. A lapos tetőt teljesen felújították. A csoportszobák ablakainál árnyékolókat helyeztek el. Az udvaron két ivókutat létesítettek, és új térburkolat készült.

Az épületrészeken belül megújult a gyermekek által használt nyolc vizesblokk: kicserélték a burkolatokat, új szanitereket, csaptelepeket szereltek fel. A folyosók és a csoportszobák is új padlóburkolatot kaptak. Kicserélték az álmennyezeteket, és az összes helyiséget kifestették. Felújították a földszinti melegítő és az emeleti tálaló konyhát.

Korszerű fűtési rendszert építettek ki: a hőközpontot modernizálták, a csöveket és a radiátorokat kicserélték. A fűtés automatikusan vezérelt a külső hőmérséklet függvényében. Korszerűsítették az óvoda elektromos hálózatát: alumínium helyett réz vezetékeket építettek ki, a régi lámpatesteket modern LED világításra cserélték. Az épület villámvédelmét is megújították. Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építettek, és a földszinten akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki.

Új bútorokat is kaptak az óvodások: 200 széket, 40 asztalt és 32, egyenként hatszemélyes öltözőfalat szerzett be az önkormányzat bruttó 3,35 millió forint értékben.

Előző sztori

Tervezési hiba okozhat balesetveszélyt a szegedi kikötőben

Következő sztori

Szakmai napon pallérozódtak a bűnmegelőzésben dolgozó csongrádi rendőrök