Közélet

Új képzés indul a makói mezőgazdasági szakgimnáziumban

Új képzés indul a makói mezőgazdasági szakgimnáziumban

2020. június 4., csütörtök
Új képzés indul a makói mezőgazdasági szakgimnáziumban

Szeptembertől új ismereteket is oktatnak majd a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnáziumban - számolt be a Rádió 7.

Horváth Zoltán igazgató a rádiónak elmondta: az intézmény legnagyobb sikerének azt tartja, hogy bevezették az agrárinformatikát. Hozzátette: az országban elsőként a következő tanévtől a leendő mezőgazdasági gépészek, illetve gépésztechnikusok specializálódhatnak, vagyis a 11. osztálytól mezőgazdasági ágazati alapismereteket, növénytermesztést, állattartást, illetve ágazati alapismereteket is tanulnak. Az igazgató kiemelte: a korábbi évekhez képest jóval több diák fog náluk tanulni.A mezőgazdasági szakmák egyre népszerűbbek, ennek köszönhetően nem csupán Makóról és a környékéről érkeznek diákok az iskolába, hanem mára már az ország 64 különböző településéről vannak tanulóik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.