Hírzóna

Taxisokra támadt egy őrjöngő részeg Vásárhelyen

Taxisokra támadt egy őrjöngő részeg Vásárhelyen

2020. június 19., péntek
Taxisokra támadt egy őrjöngő részeg Vásárhelyen

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a helybeli férfival szemben, aki idén áprilisban három taxisofőrrel szemben garázda módon lépett fel Hódmezővásárhelyen - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint az erősen ittas állapotban a droszthoz érkező vádlott hiába kérdezte meg az ott várakozó taxisoktól, hogy ki vinné őt haza, állapotára tekintettel egyikük sem vállalta a fuvart. A férfi ezen feldühödött, ordibálni kezdett, és trágárul szidalmazta a taxisokat. Egyiküket megpróbálta megütni is, ő azonban kitért a támadás elől, ennek folytán a vádlott nekiesett egy ott parkoló taxinak.

Magatartásával ezután sem hagyott fel: még jobban feldühödve tovább lökdöste a taxisofőröket, majd egy, a segítségükre siető járókelőt is. Az esetnek az vetett véget, hogy a vádlott ittassága folytán elesett, beverte a fejét és elájult, ezért a helyszínre kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzá.

A támadás során csak az egyik taxisofőrnek keletkezett sérülése, ő azonban nem terjesztett elő magánindítványt a vádlottal szemben, azaz könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt nem kérte megbüntetését.

A vádlottat a járási ügyészség garázdaság vétségének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.