//

Taxisokra támadt egy őrjöngő részeg Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a helybeli férfival szemben, aki idén áprilisban három taxisofőrrel szemben garázda módon lépett fel Hódmezővásárhelyen – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint az erősen ittas állapotban a droszthoz érkező vádlott hiába kérdezte meg az ott várakozó taxisoktól, hogy ki vinné őt haza, állapotára tekintettel egyikük sem vállalta a fuvart. A férfi ezen feldühödött, ordibálni kezdett, és trágárul szidalmazta a taxisokat. Egyiküket megpróbálta megütni is, ő azonban kitért a támadás elől, ennek folytán a vádlott nekiesett egy ott parkoló taxinak.

Magatartásával ezután sem hagyott fel: még jobban feldühödve tovább lökdöste a taxisofőröket, majd egy, a segítségükre siető járókelőt is. Az esetnek az vetett véget, hogy a vádlott ittassága folytán elesett, beverte a fejét és elájult, ezért a helyszínre kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzá.

A támadás során csak az egyik taxisofőrnek keletkezett sérülése, ő azonban nem terjesztett elő magánindítványt a vádlottal szemben, azaz könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt nem kérte megbüntetését.

A vádlottat a járási ügyészség garázdaság vétségének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Térdig ér a gaz egy rókusi játszótéren

Következő sztori

Zöldséget termesztenek a makói óvodások