Szépen halad a múzeum és a vár felújítása – képgaléria!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Múlt héten megírtuk, hogy a végéhez közelít a Móra Ferenc Múzeum nagyszabású felújítása: a főépületét érintő külső munkálatok nagy része már befejeződött. Sándor Judit fotóriporter kollégánk képgalériájának köszönhetően betekintést nyerhetünk a kultúrpalota és a vár felújításába.

Mint ismeretes, hamarosan valódi időutazást tehetnek az érdeklődők a megújuló Móra Ferenc Múzeumban. A Kultúrpalota felújítása során kialakítanak egy kilátót, ahonnan nemcsak a Tiszára, hanem a Móra-parkra és a szegedi belvárosra is rá lehet majd látni. A kilátó különlegessége egy kronoszkóp lesz: az eszközbe belenézve egy 3D-s animációt láthatunk majd, mely az egykori belvárost szemlélteti.

A Móra Ferenc Múzeum mellett megújul a szegedi vár, valamint a kőtár is. A vár új, állandó tárlatán Szeged múltjának ikonikus eseményeit mutatják be interaktív módon. Bárki kipróbálhatja például, hogy kiállja-e a boszorkányság próbáját: egy gépezet dönti el, hogy túl könnyű vagy túl nehéz-e a vádlott, ahogyan ez régen a boszorkányok ítéleteinél is történt. Emellett a látogatók megismerkedhetnek a betyárság világával, Rózsa Sándor legendájával, valamint az árvíz és az egykori vár történetével is.

 

Előző sztori

Kovács Zoltán: a nemzeti konzultáció a magyar emberek érdekeit szolgálja

Következő sztori

Kásler: Trianon rendkívül fájó seb

Legutóbbi hasonló cikkek