Szélmalomharc folyik a Hétvezér utcában az önkormányzati képviselő szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt napokban többször is írtunk a Hétvezér utca 54. alatti házról. Az utcában lakók szerint azért szaporodtak el a rágcsálók a környéken, mert a házban élők szemetet halmoztak fel. A cikkre a közösségi oldalon rengetegen reagáltak, és ott már nem csak erre panaszkodtak, többen megjegyezték, hogy a házban olyan emberek élnek, akik rendszeresen összeütközésbe kerülnek a törvénnyel.

A visszajelzések alapján a rendőrséget kerestük meg először, arról érdeklődve, hogy milyen sűrűn kell intézkedni a házban. Válaszukban azt írták, hogy az elmúlt hónapban 1 alkalommal kellett kivonulniuk, megállapították, hogy ott szabálysértés, illetve bűncselekmény nem történt, egy személyt igazoltattak, további intézkedés nem volt indokolt.

Az IKV továbbra is hallgat

A házról már januárban is írtunk, akkor az IKV azt közölte, hogy a ház az ő kezelésükben van, a lakóknak fizetési elmaradásuk van, a ház kisebb-nagyobb hibáit alkalomszerűen javítják, ahogy a rágcsálók irtását is. Az udvaron a lakók által felhalmozott szemetet is hiába viszik el, azt szinte azonnal újrahordják. Januárban még válaszolt az házkezelő cég, azonban most a második levelünkre és benne feltett kérdéseinkre sem kaptunk választ.

Ménesi: szélmalomharc

— Ez egy vegyes tulajdonú ház, többsége önkormányzati tulajdonban van, de van benne magántulajdon is. Ebben az évben is volt takarítás és lomtalanítás. A ház a társasházi törvény alapján működik. Voltak kihelyezve mobil rágcsálócsapdák, de ezek nem sokáig maradtak a helyükön. Igyekeznek folyamatosan pótolni,

nem teljesen európai módon használja mindenki azt a társasházat.

— mondta lapunk kérdésre Ménesi Imre, a terület önkormányzati képviselője. A baloldali összefogás képviselője azt mondja, igyekeznek mindent megtenni, hogy élhető, normális körülményt alakítsanak ki a házban, de ahogy fogalmazott, “ez egy kicsit szélmalomharcnak tűnik”.

Előző sztori

Az álmentős lánya szerint anyja megrögzött hazudozó – videó!

Következő sztori

Szijjártó szerint meg kell akadályozni az újabb migrációs hullámokat