Közélet

Szélmalomharc folyik a Hétvezér utcában az önkormányzati képviselő szerint

Szélmalomharc folyik a Hétvezér utcában az önkormányzati képviselő szerint

2020. június 18., csütörtök
Szélmalomharc folyik a Hétvezér utcában az önkormányzati képviselő szerint

Az elmúlt napokban többször is írtunk a Hétvezér utca 54. alatti házról. Az utcában lakók szerint azért szaporodtak el a rágcsálók a környéken, mert a házban élők szemetet halmoztak fel. A cikkre a közösségi oldalon rengetegen reagáltak, és ott már nem csak erre panaszkodtak, többen megjegyezték, hogy a házban olyan emberek élnek, akik rendszeresen összeütközésbe kerülnek a törvénnyel.

A visszajelzések alapján a rendőrséget kerestük meg először, arról érdeklődve, hogy milyen sűrűn kell intézkedni a házban. Válaszukban azt írták, hogy az elmúlt hónapban 1 alkalommal kellett kivonulniuk,megállapították, hogy ott szabálysértés, illetve bűncselekmény nem történt, egy személyt igazoltattak, további intézkedés nem volt indokolt.

Az IKV továbbra is hallgat

A házról már

januárban is írtunk

, akkor az IKV azt közölte, hogy a ház az ő kezelésükben van, a lakóknak fizetési elmaradásuk van, a ház kisebb-nagyobb hibáit alkalomszerűen javítják, ahogy a rágcsálók irtását is. Az udvaron a lakók által felhalmozott szemetet is hiába viszik el, azt szinte azonnal újrahordják. Januárban még válaszolt az házkezelő cég, azonban most a második levelünkre és benne feltett kérdéseinkre sem kaptunk választ.

Ménesi: szélmalomharc

— Ez egy vegyes tulajdonú ház, többsége önkormányzati tulajdonban van, de van benne magántulajdon is. Ebben az évben is volt takarítás és lomtalanítás. A ház a társasházi törvény alapján működik. Voltak kihelyezve mobil rágcsálócsapdák, de ezek nem sokáig maradtak a helyükön. Igyekeznek folyamatosan pótolni,

nem teljesen európai módon használja mindenki azt a társasházat.

— mondta lapunk kérdésre Ménesi Imre, a terület önkormányzati képviselője. A baloldali összefogás képviselője azt mondja, igyekeznek mindent megtenni, hogy élhető, normális körülményt alakítsanak ki a házban, de ahogy fogalmazott, "ez egy kicsit szélmalomharcnak tűnik".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.