/

Szegedre jött pénztárcákat lopni egy fiatal bolgár nő

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a bolgár nő ellen, aki 2018 nyarán és őszén több vásárló pénztárcáját is ellopta az egyik forgalmas szegedi bevásárlóközpontban – tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott azért utazott Magyarországra, hogy lopási cselekményeket kövessen el. A fiatal nő kihasználta, hogy az üzletközpont különböző ruházati üzleteiben a sértettek nézelődtek, így értékeikre kevésbé figyeltek. A sértettekhez közelebb lopódzva a vádlott négy vevő táskájából sikerrel kilopta a tárcát, míg két vásárló esetében csak megpróbálta azt. Az eltulajdonított pénztárcákban a pénzen kívül több személyes okmány, hivatalos irat, valamint bankkártya is volt. A vádlott az egyik bankkártyáról az áruházban elhelyezett bankautomatából készpénzt is megpróbált felvenni, az azonban nem sikerült, mivel a PIN-kódot nem ismerte.

Az eltulajdonított készpénz összértéke meghaladja a 350 000 forintot, amely nagy részben megtérült azáltal, hogy a nyomozás során a vádlott a sértettek részére önként kártérítést fizetett.

A járási ügyészség a vádlottat több rendbeli, minősített lopással, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Ezért kell éjszaka fákat ritkítani Szegeden

Következő sztori

Teherautó döntött ki egy villanyoszlopot Vásárhelyen