Hírzóna

Szegedre jött pénztárcákat lopni egy fiatal bolgár nő

Szegedre jött pénztárcákat lopni egy fiatal bolgár nő

2020. június 5., péntek
Szegedre jött pénztárcákat lopni egy fiatal bolgár nő

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a bolgár nő ellen, aki 2018 nyarán és őszén több vásárló pénztárcáját is ellopta az egyik forgalmas szegedi bevásárlóközpontban - tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott azért utazott Magyarországra, hogy lopási cselekményeket kövessen el. A fiatal nő kihasználta, hogy az üzletközpont különböző ruházati üzleteiben a sértettek nézelődtek, így értékeikre kevésbé figyeltek. A sértettekhez közelebb lopódzva a vádlott négy vevő táskájából sikerrel kilopta a tárcát, míg két vásárló esetében csak megpróbálta azt. Az eltulajdonított pénztárcákban a pénzen kívül több személyes okmány, hivatalos irat, valamint bankkártya is volt. A vádlott az egyik bankkártyáról az áruházban elhelyezett bankautomatából készpénzt is megpróbált felvenni, az azonban nem sikerült, mivel a PIN-kódot nem ismerte.

Az eltulajdonított készpénz összértéke meghaladja a 350 000 forintot, amely nagy részben megtérült azáltal, hogy a nyomozás során a vádlott a sértettek részére önként kártérítést fizetett.

A járási ügyészség a vádlottat több rendbeli, minősített lopással, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás kísérletével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.