A Hír TV-ben beszélt az ellene indított támadásról Rovó László – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Senkit sem fertőzött meg Rovó László – erről a Szegedi Tudományegyetem rektora a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy lezárult az ellene indított etikai vizsgálat, ami azért indult, mert márciusban elkapta a koronavírust, majd megvádolták, hogy karantén helyett műteni ment. A most lezárult vizsgálat végén kimondták, hogy az orvos nem követett el etikai mulasztást.

Nemcsak a személyét, hanem a Szegedi Tudományegyetem vezetőségét is támadták, ami pedig nagyon komoly etikai problémát vetít vissza a másik oldalra is Rovó László közlése szerint.

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy az ellenzéki sajtóorgánumok hangzatos című cikkekben számoltak be arról, hogy a rektor mennyi embert fertőzött meg, Rovó László elmondta a kontaktuskutatás alapján egyetlenegy embert sem kapta el tőle a koronavírust.

Az etikai vizsgálat megállapította, hogy a rektor dél-tiroli utazásának semmilyen köze nem volt a betegségéhez, semmilyen jogszabályt, törtvényt nem szegett meg, nem veszélyeztette a kollégáit és nem fertőzött meg senkit. gyakorlatilag az összes olyan állítást, amit ellene felhoztak azokat a vizsgálat megcáfolta.

Arra a kérdésre, hogy történt-e bárki részéről bocsánat, vagy helyreigazítás, Rovó László elmondta, hogy nem tud ilyenről.

Íme a videó:

Előző sztori

A Budakalász ellen játszik első tétmeccsén a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Bringatolvajt fogtak Vásárhelyen