Közélet

A Hír TV-ben beszélt az ellene indított támadásról Rovó László - videó!

A Hír TV-ben beszélt az ellene indított támadásról Rovó László - videó!

2020. június 19., péntek
A Hír TV-ben beszélt az ellene indított támadásról Rovó László - videó!
Senkit sem fertőzött meg Rovó László – erről a Szegedi Tudományegyetem rektora a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt annak kapcsán, hogy lezárult az ellene indított etikai vizsgálat, ami azért indult, mert márciusban elkapta a koronavírust, majd megvádolták, hogy karantén helyett műteni ment. A most lezárult vizsgálat végén kimondták, hogy az orvos nem követett el etikai mulasztást.

Nemcsak a személyét, hanem a Szegedi Tudományegyetem vezetőségét is támadták, ami pedig nagyon komoly etikai problémát vetít vissza a másik oldalra is Rovó László közlése szerint. Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy az ellenzéki sajtóorgánumok hangzatos című cikkekben számoltak be arról, hogy a rektor mennyi embert fertőzött meg, Rovó László elmondta a kontaktuskutatás alapján egyetlenegy embert sem kapta el tőle a koronavírust.
Az etikai vizsgálat megállapította, hogy a rektor dél-tiroli utazásának semmilyen köze nem volt a betegségéhez, semmilyen jogszabályt, törtvényt nem szegett meg, nem veszélyeztette a kollégáit és nem fertőzött meg senkit. gyakorlatilag az összes olyan állítást, amit ellene felhoztak azokat a vizsgálat megcáfolta.
Arra a kérdésre, hogy történt-e bárki részéről bocsánat, vagy helyreigazítás, Rovó László elmondta, hogy nem tud ilyenről. Íme a videó:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.