Nagy dugókra számíthatunk a Stefánián

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Építési munkák kezdődnek a Stefánián a Vár utca és a Dózsa utca közötti szakaszon. Ezért június 9-éől a tervek szerint szeptember végéig forgalmi korlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Átépítik a Stefánia parkja melletti kiemelt szegélyt, a múzeumnál lévő trolimegállót és a színháznál a Vaszy Viktor térről az úton átvezető gyalogátkelőhely védőszigetét. Ezek a munkák a Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban című projekt részei – ennek keretében zajlik jelenleg a Stefánia zöldterületének, a Móra parknak és a Roosevelt térnek a felújítása európai uniós és önkormányzati forrásból.

A Stefánián először a kiemelt szegély átépítését kezdik el, ezért június 9-től forgalmi korlátozások lépnek életbe. A gyalogosok a Vár utca és a körforgalom között csak a színház felőli oldalon közlekedhetnek. A színház előtti két gyalogátkelőhelyet és a múzeum melletti trolimegállót lezárják. (8-án üzemzárásig még megállnak itt a trolik, másnaptól ezt a megállót nem érintik a járatok, legközelebb a Dózsa utcában állnak meg.)

Kerékpározni a Vár utca és a körforgalom között csak az úttesten lehet, az útburkolatra kerékpáros nyomot jelölő piktogramokat festenek mindkét irányban. A kerékpárt tolva a színház felőli járdán is lehet közlekedni. Ezen a szakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás és útszűkület lesz érvényben. Az építkezési munkákat akadályozó, szabálytalanul várakozó járműveket elszállítják.

Előző sztori

Újra kell tárgyalni a VIP-parkolóbérletek ügyét

Következő sztori

Dolgozóinak felétől megvált az algyői önkormányzati cég

Legutóbbi hasonló cikkek