Közlekedés

Nagy dugókra számíthatunk a Stefánián

Nagy dugókra számíthatunk a Stefánián

2020. június 5., péntek
Nagy dugókra számíthatunk a Stefánián

Építési munkák kezdődnek a Stefánián a Vár utca és a Dózsa utca közötti szakaszon. Ezért június 9-éől a tervek szerint szeptember végéig forgalmi korlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

Átépítik a Stefánia parkja melletti kiemelt szegélyt, a múzeumnál lévő trolimegállót és a színháznál a Vaszy Viktor térről az úton átvezető gyalogátkelőhely védőszigetét. Ezek a munkák a Zöld város kialakítása a szegedi Belvárosban című projekt részei – ennek keretében zajlik jelenleg a Stefánia zöldterületének, a Móra parknak és a Roosevelt térnek a felújítása európai uniós és önkormányzati forrásból.

A Stefánián először a kiemelt szegély átépítését kezdik el, ezért június 9-től forgalmi korlátozások lépnek életbe. A gyalogosok a Vár utca és a körforgalom között csak a színház felőli oldalon közlekedhetnek. A színház előtti két gyalogátkelőhelyet és a múzeum melletti trolimegállót lezárják. (8-án üzemzárásig még megállnak itt a trolik, másnaptól ezt a megállót nem érintik a járatok, legközelebb a Dózsa utcában állnak meg.)

Kerékpározni a Vár utca és a körforgalom között csak az úttesten lehet, az útburkolatra kerékpáros nyomot jelölő piktogramokat festenek mindkét irányban. A kerékpárt tolva a színház felőli járdán is lehet közlekedni. Ezen a szakaszon 30 kilométer/órás sebességkorlátozás és útszűkület lesz érvényben. Az építkezési munkákat akadályozó, szabálytalanul várakozó járműveket elszállítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.