MOL-Pick Szeged: biztos a BL-indulás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az európai szövetség (EHF) pénteki döntése után biztossá volt, hogy jövőre is a Bajnokok Ligája főtáblájára került a MOL-Pick Szeged.

Múlt héten írtuk meg, hogy a kilenc legerősebb európai kézilabda-bajnokság legjobbja és a német Flensburg biztosan ott lesz a 2020 szeptemberében kezdődő Bajnokok Ligája-idénynek, a fennmaradó 6 helyre 13 csapat, köztük a MOL-Pick Szeged pályázik. Az EHF pénteki döntése után biztossá vált, hogy a MOL-Pick Szeged az egyik szabadkártyás induló lesz a főtáblán. A szegediek sorozatban a hatodik kiírásban kapnak szerepet a legjobbak között, összességében ez lesz a klub tizennyolcadik BL-indulása.

A 2019-es magyar bajnokcsapatok, vagyis a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél a Győri Audi ETO KC helye már eddig is biztos volt a csoportkörben. A férfiak mezőnyében a főtáblára került a válogatott átlövő, Máthé Dominik norvég klubja, az Elverum is, viszont Szita Zoltán lengyel, Bartók Donát spanyol és Császár Gábor svájci csapata, vagyis a Wisla Plock, az Abanca Ademar León és a Kadetten Schaffhausen nem kapott szabadkártyát.

– Sokan talán automatikusnak gondolják a magyar csapatok szabadkártyáit, de fontos tudni, hogy óriási harc, lobbizás folyik ezek elnyeréséért. A versenysorozat jelentősen szűkül és az elmúlt évek résztvevői közül úgy tűnik, hogy egy klub sem szeretne kimaradni. A jelentkezések mindkét szakágban meghaladták a szabadkártyára kiírt helyek dupláját, még úgy is, hogy az EHF szigorúan szabályozza a megpályázható helyek számát országonként. Így az utolsó pillanatig sem lehettünk biztosak benne, hogy mind az FTC, mind a Szeged ott lehet a BL-rajtnál – idézte az MKSZ közleménye Novák András operatív igazgatót.

A férfiaknál és a nőknél egyaránt 16 csapatos BL-főtábla sorsolását július 1-jén tartják.

A férfi BL-csoportkör résztvevői:
PPD Zagreb (horvát), Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), THW Kiel (német), SG Flensburg-Handewitt (német), Telekom Veszprém, Vardar Szkopje (északmacedón), PGE Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), MOL-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), RK Celje PL (szlovén), Meskov Brest (fehérorosz), Elverum HB (norvég), Motor Zaporozsja (ukrán)

 

Előző sztori

Zöldséget termesztenek a makói óvodások

Következő sztori

A vidéki szálláshelyek zöme azonnal újraindítaná szolgáltatását