Közélet

Lemondott a vasalódeszkás tanárt kiosztó tankerületi vezető

Lemondott a vasalódeszkás tanárt kiosztó tankerületi vezető

2020. június 14., vasárnap
Lemondott a vasalódeszkás tanárt kiosztó tankerületi vezető

Lemondott a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője. Balázs Józsefnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki. Ilyen volt a szentesi gimnázium felvételi feltételeinek utólagos módosítása, majd a makói vasalódeszkás testnevelő tanár elleni fellépése. Utóbbi ügyben az oktatási jogok biztosa, Aáry-Tamás Lajos ombudsman is vizsgálatot indított. Balázs József június 15-i hatállyal nyújtotta be lemondását - tudta meg elsőként a Promenád. https://www.youtube.com/watch?v=cyeVkCnXoJU&t=157s Az egész országot bejárta annak a tornatanárnak az esete, aki azért, hogy a távoktatást kicsit színesebbé tegye, egy vasalódeszkás videóval próbálta megtanítani az úszás alapjait a gyerekeknek. A Klebelsberg Központnyilatkozata alapjánemiatt azonban egy szülő bejelentést tett, a tankerület vezetője pedig végül eltiltotta a tanárt az oktatástól. Emellett

a tankerületmegalázófeladatokat is kitalált a testnevelőnek, akinek mindennap el kellett készítenie csoportjainak az aznapi gyakorlatokat pontos utasítással és elküldenie a tankerületi vezetőnek, a gyerekeket ugyanis nem taníthatja.

Az esetet országos felháborodás követte: emberek tucatjai posztoltak vasalódeszkás képeket; de

volt lelkész is, aki kiállt

a pedagógus mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.