Közélet

Ismeretterjesztő festményekkel szépül a Szegedi Vadaspark

Ismeretterjesztő festményekkel szépül a Szegedi Vadaspark

2020. június 12., péntek
Ismeretterjesztő festményekkel szépül a Szegedi Vadaspark

Díszítő és ismeretterjesztő festményekkel bővül a Szegedi Vadaspark. Minden korosztály megismerheti a kert madarait, a világ medvefajait, és könnyedén különbséget tehetnek mérges és ehető gombafajok között.

A Szegedi Vadaspark mindig is a természetességre, a valós vagy az eredeti élőhelyhez hasonló környezet teremtésére törekedett. Ebben a szemléletben alakítják az állatok kifutóit és most a park egészét is ebben a szemléletben szépítik. Több fafestménnyel dekorálták ki ugyanis a legfontosabb pontokat, amellyel nemcsak a dekorálás, hanem az ismeretterjesztés és az oktatás is cél volt. Az afrikai bemutatón két afrikai törzsi maszk fogadja a látogatókat, a parasztudvar bejáratát hygge stílusú magyar motívumok díszítik. A medveösvényen haladva a mérges és a csúnya, de ehető gombák világába kalauzolják el a kicsiket és nagyokat, majd tovább haladva a világ medvefajait ismerhetjük meg közvetlenül a medvekifutó előtti farönkökön. A madárbarát kertben megtudhatjuk, milyen hazai madárfajokkal találkozhatunk a kertünkben is, ha résen vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.