Sport

Gyertyagyújtással búcsúztak Benedek Tibortól Budapesten és Szegeden

Gyertyagyújtással búcsúztak Benedek Tibortól Budapesten és Szegeden

2020. június 19., péntek
Gyertyagyújtással búcsúztak Benedek Tibortól Budapesten és Szegeden

Több ezren búcsúztak a Margitszigeten Benedek Tibor vízilabdázótól, aki csütörtök hajnalban, életének 48. évében hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el. Szegeden a férfi vízilabdacsapat szervezésében búcsúztak aháromszoros olimpiai bajnoktól.

A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE este kilenc órára hirdette meg a megemlékezést a sportág Mekkájának is nevezett Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál. A főbejárat előtt egy óriási és több kisebb fotót helyeztek el az ötkarikás sikerei mellett világ- és Európa-bajnok klasszisról, az érkező szurkolók, barátok, sporttársak pedig sorban állva várakoztak, hogy egy-egy gyertyát, vagy szál virágot elhelyezhessenek. A meghirdetett időpontnál már jóval korábban több százan voltak a létesítménynél, a Margit hídon pedig óriási tömeg sétált a sziget bejárata felé. Kilenc óra után már több ezren álltak sorba, hogy búcsút vegyenek Benedek Tibortól, gyakorlatilag a Margitsziget bejáratáig kígyózott a sor. A csendes megemlékezésre még este tíz óra után is rengetegen érkeztek.

A súlyos betegség után, életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó emlékére tartott gyertyagyújtás résztvevõi a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodánál 2020. június 18-án.
MTI/Mónus Márton

 

 

MTI/Mónus Márton

Két, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra emlékeztek az újszegedi sportuszoda bejáratánál. A Szegedi Férfi Vízilabda Csapat szervezésében a gyertyagyújtással tisztelegtek meg az olimpiai bajnokokról, a Nemzet Sportolójának választott 84 évesen elhunyt Kárpáti Györgyről, valamint a 47 éves korában elhunyt Benedek Tiborról.

 

 

 

fotó:facebook.com/szegedbetonve

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.