Közélet

Elhunyt egy 37 éves, nem krónikus beteg férfi

Elhunyt egy 37 éves, nem krónikus beteg férfi

2020. június 10., szerda
Elhunyt egy 37 éves, nem krónikus beteg férfi

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47 %-a budapesti.344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen. A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját. A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1910 fő). Az alábbi térkép szerint Budapestet Pest megye követi 589 fertőzöttel, majd Fejér (374) megye. Komárom-Esztergom megyét (287) Zala megye (259) követi. Utánuk

Csongrád-Csanád

(115) következik, ahol

már tizenharmadik napja

nem

emelkedett

a fertőzöttek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.