/

Elhunyt egy 37 éves, nem krónikus beteg férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2020. április 21. A kormany.hu által közreadott képen védõfelszerelést viselõ orvos a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. április 21-én. MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47 %-a budapesti. 344 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

A parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.  A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz.

Továbbra is a fővárosban  van a legtöbb fertőzött (1910 fő). Az alábbi térkép szerint Budapestet Pest megye követi 589 fertőzöttel, majd Fejér (374) megye. Komárom-Esztergom megyét (287) Zala megye (259) követi. Utánuk Csongrád-Csanád (115) következik, ahol már tizenharmadik napja nem emelkedett a fertőzöttek száma.

Előző sztori

Elfüstölt a klíma a cigicsempész buszsofőrök fölött Röszkén

Következő sztori

Lakóházra hasadt egy hatalmas faág Vásárhelyen

Legutóbbi hasonló cikkek