Közélet

Dolgozóinak felétől megvált az algyői önkormányzati cég

Dolgozóinak felétől megvált az algyői önkormányzati cég

2020. június 5., péntek
Dolgozóinak felétől megvált az algyői önkormányzati cég

A mintegy 60 főt foglalkoztató Gyeviturnkft.-nél egyik napról a másikra 30 embernek mondtak fel nemrégiben Algyőn. A csoportos létszámcsökkentést azonban előzetesen jelenteni kell, viszont ez nem történt meg a szegedi járási hivatal felé. Emellett egy csoportos létszámleépítésnél kötelező eljárási határidőknek is eleget kell tenni - írja a Vásárhely24.

A lap szerint Molnár Áron polgármester váratlanul jelentette be a kirúgásokat, így jó eséllyel az elbocsátott dolgozókkal sem jártak el szabályszerűen, és nem tartották be az ilyenkor előírt határidőket. Korábbana polgármester csapatában mandátumot nyert önkormányzati képviselő, Oláh Dániel megdöbbentően konstatálta az elbocsátásokról a közösségi médiában megjelenő kommenteket és információkat, megerősítve azt a hírt, miszerint a képviselők és a polgármester egy pár nappal korábbi egyeztetésen nem ebben egyeztek meg: “Én magam is értetlenül állok a történtek előtt, mivel a legutóbbi képviselői egyeztetésen, úgy váltunk el egymástól, hogy az önkormányzati társaságoknál nem lesz csoportos létszám leépítés, “senkit nem hagyunk az út szélén” – írta a Facebookon. További részletek

ITT

olvashatók.      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.