Közélet

Az idei esztendő legfontosabb tanácsa a táborválasztáshoz

Az idei esztendő legfontosabb tanácsa a táborválasztáshoz

2020. június 11., csütörtök
Az idei esztendő legfontosabb tanácsa a táborválasztáshoz

A koronavírus-járvány miatt szigorodtak az egészségügyi szabályok, amelyek betartása mind a szülőkre, mind a táborszervezőkre nézve kötelező. Az előírások alapján szervezett táborokban minimálisra szorítható bármilyen fertőzés kockázata, de honnan tudhatjuk, hogy gyermekünk ilyen táborba kerül? A Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonító portál vezetője foglalta össze az idei év legfontosabb tanácsát a táborválasztáshoz.

Ha a szülők csak egészséges gyermeket engednek táborokba és a szervezők is betartják azegészségügyi szabályokat, nem lehet baj! De honnan tudhatjuk, hogy az egészséges gyermekünk ugyanígy tér vissza a táborozásból, azaz ott minden szabályt betartanak? – A legfontosabb a táborválasztásnál idén, hogy jogi háttérrel rendelkező táborszervezőt válasszunk, azaz egy vállalkozás, alapítvány, egyesület legyen atáborszervezője, kapjunk számlát az előlegről, vagyis legálisan működjön atábor. Ezen táborszervezőknek a Tisztiorvosi Szolgálat helyileg illetékes szervénél be kell jelenteni a táborok megtartását, azaz hatósági ellenőrzésre is számíthatnak. A legálisan működő táboroktól elvárhatjuk az egészségügyi intézkedések betartását, gyermekeink védelmét, míg egy fekete vagy szürkegazdaságban működő ’szervezőről’ nem tud a hatóság és mi sem tudhatjuk biztosan, hogy minden szükséges intézkedést betartanak – mondta Tóth Béla, a

taborfigyelo.hu

szakportál vezetője. A 2020-as esztendőben valamelyest kevesebb gyermek fog táborozni, mint tavaly, sőt táborhelyből arányaiban még kevesebb lesz, így már május közepe óta folyamatos a jelentkezési dömping.Legtöbben angoltábort választanakgyermeküknek, és valamelyest többen választanak napközis tábort, mint a bentlakásos verziót. A táborszervezők a nehéz helyzetbe került családoknak is készültek segítséggel: az úgynevezettminimalista táborokszervezésekor a hangsúly a gyermekfelügyeleten van, mindez átszervezett, kisebb költségű programokkal, de ezen táborok ára 27 ezer forint alatt van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.