Az idei esztendő legfontosabb tanácsa a táborválasztáshoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány miatt szigorodtak az egészségügyi szabályok, amelyek betartása mind a szülőkre, mind a táborszervezőkre nézve kötelező. Az előírások alapján szervezett táborokban minimálisra szorítható bármilyen fertőzés kockázata, de honnan tudhatjuk, hogy gyermekünk ilyen táborba kerül? A Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonító portál vezetője foglalta össze az idei év legfontosabb tanácsát a táborválasztáshoz.

Ha a szülők csak egészséges gyermeket engednek táborokba és a szervezők is betartják az egészségügyi szabályokat, nem lehet baj! De honnan tudhatjuk, hogy az egészséges gyermekünk ugyanígy tér vissza a táborozásból, azaz ott minden szabályt betartanak?

– A legfontosabb a táborválasztásnál idén, hogy jogi háttérrel rendelkező táborszervezőt válasszunk, azaz egy vállalkozás, alapítvány, egyesület legyen a tábor szervezője, kapjunk számlát az előlegről, vagyis legálisan működjön a tábor. Ezen táborszervezőknek a Tisztiorvosi Szolgálat helyileg illetékes szervénél be kell jelenteni a táborok megtartását, azaz hatósági ellenőrzésre is számíthatnak. A legálisan működő táboroktól elvárhatjuk az egészségügyi intézkedések betartását, gyermekeink védelmét, míg egy fekete vagy szürkegazdaságban működő ’szervezőről’ nem tud a hatóság és mi sem tudhatjuk biztosan, hogy minden szükséges intézkedést betartanak – mondta Tóth Béla, a taborfigyelo.hu szakportál vezetője.

A 2020-as esztendőben valamelyest kevesebb gyermek fog táborozni, mint tavaly, sőt táborhelyből arányaiban még kevesebb lesz, így már május közepe óta folyamatos a jelentkezési dömping. Legtöbben angoltábort választanak gyermeküknek, és valamelyest többen választanak napközis tábort, mint a bentlakásos verziót.

A táborszervezők a nehéz helyzetbe került családoknak is készültek segítséggel: az úgynevezett minimalista táborok szervezésekor a hangsúly a gyermekfelügyeleten van, mindez átszervezett, kisebb költségű programokkal, de ezen táborok ára 27 ezer forint alatt van.

Előző sztori

Máté Bence természetfotói is láthatók a Móra-múzeum kiállításán

Következő sztori

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat a mórahalmi makettpark ügyében

Legutóbbi hasonló cikkek