Közélet

A hőségre figyelmeztetik a felelős gazdikat

A hőségre figyelmeztetik a felelős gazdikat

2020. június 28., vasárnap
A hőségre figyelmeztetik a felelős gazdikat

Gomba, a cica felhívásának és figyelmeztetésének ad hangot a szegedi székhelyű országos Állatvédelmi Alapítvány. Gomba a szervezet örökös védence és tagja, aki most azt kéri az állattartóktól, hogy a hőségben sokkal jobban figyeljenek oda házi kedvenceikre.

Kiemeli például, hogy a kutyusokat kora délelőtt és késő délután sétáltassuk, kerüljük a forró betont és aszfaltot. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen friss víz, romlandó ételt pedig ne hagyjunk az állat előtt. Autóba pár percre se zárjunk állatot, hiszen az életébe is kerülhet. Aki ilyet tapasztal, az a 112-es segélyhívón tud bejelentést tenni.

Gomba, a cica kiemeli azt is, hogy a kóborkáknak tegyünk ki vizet és ne feledkezzünk meg a méhekről és lepkékről sem. Utóbbiak itatójába tegyünk kavicsot, hogy arra rászállva tudjanak inni, így megelőzve azt, hogy a vízbe csússzanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.